Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Du behøver ikke længere hælde vodkaen i øjet

ALKOHOL - Menneskehedens kamp for at blive hurtigt fuld har frembragt mange innovative måder at indtage vodka på. Den engelske version - eyeballing - er dog ikke uproblematisk

Unge universitetsstuderende i England drikker vodka gennem øjet, beretter Berlingske Tidende.

LÆS artikel: Unge drikker vodka gennem øjet

Vodkaen hældes ud af flasken i det åbne øje. Formålet er at opnå hurtig beruselse, for alkohol skulle nemmere kunne optages gennem blodbanerne i øjet i stedet for gennem mavesækken og tarmkanalen.

Dog advarer en engelsk professor om, at fremgangsmåden kan forårsage betændelse i øjet foruden alvorlige øjenskader. Andre eksperter er skeptiske over for om metoden overhovedet virker. Endelig fortæller 22-årige Melissa, der sidste år blev færdig fra et universitet i England, og som har praktiseret vodka eyeballing, at hun har konstante smerter i øjnene og svigtende syn i dag.

Melissa ønsker derfor, at hun kunne spole tiden tilbage.

Webredaktionen anbefaler alternativ: fodmetoden

Det kan hun så ikke, men noget tyder til gengæld på, at der findes bedre og mere hensigtsmæssige, måske endog begavede, måder at optage vodka i kroppen på end at hælde det i øjet.

Til glæde for læserne bidrager Universitetsavisens journalistpraktikant fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole da også gerne med det mere intelligente fif i stedet at hælde vodka i et område af foden, der har meget tynd hud, nemlig i fordybningen i indersiden af svangen.

Redaktionens journalistpraktikant hævder hårdnakket, og ud af egen påståede erfaring, at det faktisk virker, og, hvis man bare giver det lidt tid, giver en mere effektiv beruselse uden spild af vodka i fordøjelsessystemet – det koster nemlig energi og vodka at optage vodka i blodbanerne via tarmen.

Fodbad og fixe

Redaktionens journalistpraktikant har også allerede, sit unge liv til trods, fået fuldstændig fat i historien om, hvor fodmetoden angiveligt stammer fra: Den skulle således være en modifikation over en finsk metode, hvor man sætter begge fødder ned i rigelige mængder vodka for at få en kæp i øret, men det anbefales altså ikke

Og et sejlivet rygte forlyder i øvrigt, at nye medicinstuderende på universitetet under fortidens mindre puritanske og mindre voksenovervågede rusture injicerede hinanden med finsprit. På den måde bliver man fuld med det samme, og man kan springe hele det tidskrævende og sociale aspekt ved drikkeriet over.

Om det så er klogere og smartere at fixe finsprit, end det er at hælde vodka i øjet, får stå ubesvaret.

Seneste