Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Coronavirus

Efter protester: Fakultet rykker eksamener online

Corona — Statskundskab, Økonomi og Psykologi har valgt at lave alle skriftlige stedprøver i december om til onlineeksamener, efter hundredvis af studerende har udtrykt bekymring for smittefare.

Den stigende smitte i det danske samfund får nu konsekvenser for en lang række studerende på Økonomi, Psykologi og Statskundskab.

Det Samfundsvidenskabelige Fakultet har omlagt alle skriftlige stedprøver, der skulle være afholdt fysisk i december, til onlineeksamener. Det har studienævnene på de enkelte institutter besluttet onsdag den 15. december.

»Jeg er virkelig træt af corona, og det er rent ud sagt en lortesituation, men det er en nødvendig beslutning at gøre eksamenerne digitale, for i sidste ende handler det om folks sikkerhed og tryghed. Det er det vigtigste,« siger Christian Ramon, der er medlem af studienævnet på Økonomi og formand for Politrådet.

»Jeg er glad for, at det giver noget mere sikkerhed for de studerende, så de ikke skal frygte at blive udsat for coronasmitte op til jul. Det ville være ærgerligt, hvis man ikke kan fejre jul med familien,« siger Mads Strange, medlem af studienævnet på Statskundskab og formand for Konservative Studerende på Københavns Universitet.

Hundredvis af underskrifter

Beslutningen kommer, efter studerende på Psykologi protesterede over, at de skulle stuves sammen på campus i en tid med eskalerende smittetal og en nært forestående højtid. Knap 300 psykologistuderende skrev under på en underskriftindsamling, som blev sendt til institutledelsen den 7. december, som Dagbladet Information har skrevet om.

Først tirsdag den 14. december fik Københavns Universitet hjemmel til at omlægge eksamener fra Uddannelses- og Forskningsstyrelsen, og onsdag valgte Det Samfundsvidenskabelige Fakultet at gøre alle skriftlige stedprøver i december digitale.

Beslutningen rammer blandt andet de store skriftlige eksamener i Økonomi 1 på Statskundskab og Psykiatri på psykologistudiet, hvor flokke af studerende normalt stimler sammen i samme lokale og besvarer en opgave over en håndfuld timer.

Københavns Universitet skriver på sin officielle Twitter-konto, at man også overvejer den digitale løsning andre steder på universitetet:
»Men universitetet er fortsat åbent, og der skal være ens vilkår for de studerende. Det er vigtigt, at prøverne tester de studerendes faglige niveau i forhold til de faglige mål.«

Seneste