Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Efteråret står i valgets tegn på KU

NYHEDSOVERBLIK FREDAG - Efteråret står i valgets tegn på KU - Studerendes sommerferie er for lang - Hurtigere studier gør studerende syge - Ny institutleder for Institut for Klinisk Medicin.

Efteråret står i valgets tegn på KU

Ansatte på Københavns Universitet (KU) og studerende får travlt med at sætte deres krydser på diverse valglister dette efterår, og de, som ønsker at stille op som kandidater, har frist til den 25. oktober. Nærmere vejledning findes på KU’s intranet. Der er valg både til akademiske råd, ph.d.-udvalg, studienævn, repræsentanter for de studerende til bestyrelsen, samt til repræsentanter for det videnskabelige personale til studienævn. Selve afstemningerne finder sted i perioden fra 19.-23. november, og bannere og plakater om valget sættes op på campus i dagene inden.

Tøv ikke med at sende indlæg m.v. om valget til Universitetsavisen – uni-avis@adm.ku.dk.

Studerendes sommerferie er for lang

I en undersøgelse, som YouGov har foretaget for metroXpress (og som i linket er refereret i Berlingske), svarer hele 55 procent af danskerne, at de er enige i, at de studerendes tre måneder lange sommerferie skal reduceres til seks uger. De studerende er sådan set enige, for så kan de få mere undervisning i stedet for. Torben Holm, formand for Danske Studerendes Fællesråd, mener, at såkaldte summer schools med undervisning i den nuværende sommerferieperiode ville være en god idé, men der skal sættes penge af til det.

Hurtigere studier gør studerende syge

Næsten hver femte studerende på KU og i Roskilde bruger mere end de normerede to år på deres kandidatuddannelse, og det er i orden, mener Torben Holm, der er formand for Danske Studerendes Fællesråd. Det skriver dr.dk. Torben Holm mener, at de studerende allerede bliver mere og mere stressede og derfor mere syge, fordi de bliver pressede til at gennemføre deres studier så hurtigt som muligt, og nu nytter det ikke noget at skrue yderligere op for tempoet og presse dem til at blive endnu hurtigere færdige og dermed blive endnu mere syge. De skal også være mennesker, når de er færdige med deres studier, siger han. Dansk Industri (DI) synes til gengæld, at de studerende skal skynde sig noget mere, fordi langsomme studerende koster samfundet penge.

Sund for ny institutleder for nyt institut

Cand.med. siden 1992 og professor siden 2007 Lars Bo Nielsen ansættes som ny institutleder for Institut for Klinisk Medicin ved KU. Dagens Medicin skriver, at meningen er, at han skal stå i spidsen for et nyt stærk institut, der får en vigtig rolle i udviklingen af frontforskningen inden for sundhedsvidenskab og uddannelsen af fremtidens læger. Dekan for KU’s sundhedsvidenskabelige fakultet, Ulla Wewer, siger, at ansættelsen af Lars Bo Nielsen er et led i fakultetets mål om at være med til at skabe ny forsning og viden for at løse udfordringerne ved behandling og forebyggelse af sygdomme som sukkersyge, hjerte- karsygdomme samt kræftsygdomme.

Seneste