Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Ekspert: SU-reformen er på kant med handicapkonvention

NYHEDSOVERBLIK FREDAG - SU-reformen er på kant med handicapkonvention - Slut med SU: Frederik sparer op til specialet - Penkowas sidste bluff-nummer? - Ulønnet studenterjob på Christiansborg fås kun hos Zenia Stampe (R) - Nye mentale diagnosekriterier (DSM-V) på vej: Er unormalt det nye normale?

SU-reformen er på kant med handicapkonvention

SU-reformen forringer vilkårene for studerende med handicap og er på kant med både danske og europæiske handicapkonventioner, mener Kirsten Ketcher – juraprofessor ved Københavns Universitet (KU), og en af landets førende eksperter på området. Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) afviser på regeringens vegne et beslutningsforslag, som kunne kompensere forringelsen.

Frederik er studerende, spastiker og har ikke mere SU

Frederik Holm Johansen, historiestuderende på Københavns Universitet (KU), har et handicap. Han er spastiker (cerebral parese) og derfor spænder hans muskler hele tiden, og han bliver hurtigere træt end andre. Han har således ikkekunnet gøre sin uddannelse færdig på normeret tid; han har allerede brugt de ekstra 12 måneder, man kan få SU efter den gamle ordning, og han har desuden søgt om dispensation. Den har han også fået. Alligevel er der ikke nok SU til hele studiet, og han har været nødt til at flytte hjem til sine forældre for at få råd til at gøre sit studium færdigt. Efter den ny SU-ordning bliver muligheden for at studere med handicap kun gjort endnu sværere, mener han.
Politiken, 1. sektion, side 6, fredag 17. maj 2013.

Penkowas sidste bluff-nummer?

I to døgn fik Milena Penkowa – sekunderet af sin advokat – næsten hele Danmark til at tro på, at hendes navn var blevet renset af politiet. Men efter at have opnået aktindsigt mener Weekendavisen at kunne konstatere, at Penkowa overhovedet ikke er blevet renset af politiet. Men hvorfor opdagede journalisterne det ikke straks, spørger Weekendavisen, og går samtidig i detaljer i en nær analytisk gennemgang af hele sagen om Milena Penkowas påståede dokumentfalsk.
Weekendavisen, side 2, fredag 17. maj 2013

Ulønnet studenterjob på Christiansborg fås kun hos Zenia Stampe (R)

Er du studerende og leder du efter noget at skrive på CV’et? Er det så noget med et ulønnet job som medarbejder 15 timer om ugen på Christiansborg hos Zenia Stampe, MF for Det Radikale Venstre? Jyllands-Posten skriver, at det slet ikke er normalt at lade den slags jobs være ulønnede, og at det står i modsætning til, hvad Zenia Stampe selv tidligere har hævdet.

Diagnosekriterier DSM-V: Er unormalt det nye normale?

Generthed hos børn og grovæderi er blandt de nye diagnoser over mentale lidelser i det, der i Information kaldes for den kommende psykiatriaske diagnosebibel: Diagnostic and Statistic Manual (DSM) – der udkommer på onsdag i USA i femte version. Den kritiseres for at sygeliggøre mennesker og for at se bort fra psykologiske faktorer. Men for nogle mennesker giver diagnoserne adgang til behandling, ‘anerkendelse’ og lindring, skriver Information.

anfj@adm.ku.dk

Seneste