Annonce
Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Ekstra penge i lønposen til KU-ansatte i juli

Overenskomster — De statslige overenskomstaftaler er nu stemt hjem, og det betyder en lønstigning på lidt over en procent med tilbagevirkende kraft fra april i år.

KU-ansatte på statslig overenskomst har fået forhandlet en lønstigning fra 1. april 2018, og de ekstra penge bliver nu udbetalt sammen med deres løn for juni måned.

Lønstigningen er »cirka 1,13 procent i forhold til marts 2018-lønnen,« fremgår det af en nyhed på Københavns Universitets intranet.

KU-ansatte med en løn på 40.000 kroner om måneden kan regne med at få i omegnen af 800 kroner mere udbetalt med juni måneds løn.

De ekstra penge er en del af den aftale, som de statsligt ansattes forbund indgik i april i år, og som efterfølgende er blevet godkendt af fagforeningsmedlemmerne.

En hurtig udregning siger, at KU-ansatte med en løn på 40.000 kroner om måneden kan regne med at få i omegnen af 800 kroner mere udbetalt med juni måneds løn.

Det svarer til fx en bedre middag på en bistro, eller det meste af en returrejse med tog mellem København og Viborg, eller cirka 200 skumbananer (de individuelt indpakkede à 25 gram) eller 73 liter diesel.

Resultater af overenskomsten

Overenskomstaftalen giver en generel lønstigning på 5,6 procent i perioden april 2018 til april 2021.

Derudover betyder overenskomsten også, blandt andet, at staten opretter en kompetencefond med et budget på 172 millioner kroner, som statens ansatte kan søge.

Og så bliver den betalte spisepause, som mange statsligt ansatte allerede troede, at de havde, skrevet ind i overenskomsten, hvilket kan gøre det dyrere for staten at afskaffe den igen.

Annonce

Seneste