Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Kultur

En kønssygdom, en kræftsvulst, en kyssemund på en flue. Se forskernes vilde billeder

Fotokunst — Der kan opstå både smuk og overrumplende kunst i laboratorier. Det viser årets vinderbilleder i den videnskabelige fotokonkurrence Art in Science.

Fotokonkurrencen Art in Science (ARTiS) forsøger at bruge fotokunst til at kommunikere naturvidenskabelig forskning til dem, der måske synes, at naturvidenskab og teknologi kan være svær at forstå.

Til kulturnatten den 11. oktober blev vinderne af konkurrencen, der i år er blevet afholdt for fjerde gang, offentliggjort til en prisuddeling og fernisering i Københavns Universitets festsal på Frue Plads.

Vinderbillederne forestiller blandt andet en opløst, blå M&M, en hjernesvulst i et kar og et overraskende yndigt portræt af en herpesvirus.

Deltagerne har kunnet indsende deres bedste forskningsfotografier i kategorierne: ‘Nano’, ‘Micro’, Mini’, ‘Macro’, ‘Mega’ og ‘Visualizations’. Der var priser til blandt andet det mest humoristiske billede og det bedste billede af et forskningsinstrument.

Deltagernes kunstneriske bidrag er blevet vurderet af en ARTiS-komite, Facebook-brugere og gæster til prisuddelingen på kulturnatten.

Seneste