Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

En mail fra Sofie Carsten Nielsen

Uniavisen kontaktede uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen for at arrangere et interview om fremdriftsreformens konsekvenser. Vi modtog dette svar på mail.

Uniavisen kontaktede i forbindelse med udarbejdelserne af artiklerne Ét skridt frem og 10 tilbage og KU afviser anklager: »Vi gør intet, som ikke har rod i fremdriftsreformen« uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen for at arrangere et interview om fremdriftsreformens konsekvenser. Vi modtog følgende svar på mail:

»Jeg tror ikke, at nogen er i tvivl om, at der er mange, som bekymrer sig om nogle af effekterne af SU-reformen. Men reformen er kommet for at blive. Vi synes, det er et rimeligt krav at stille, at man som udgangspunkt ikke skal bruge flere år ekstra på at uddanne sig, end der er afsat tid til.

Der vil opstå udfordringer med reformen – og som med alle andre problemer og udfordringer – skal de løses på forskellig vis. Det forventer jeg, at uddannelserne er villige og kreative i forhold til.

Jeg har til gengæld sagt, at jeg vil sætte mig ned sammen med uddannelserne og tale reformen igennem. Men selvfølgelig først når den har virket et stykke tid, og vi har reelle erfaringer med, hvordan den virker. Løsningen bliver ikke at droppe reformen.

Jeg har et ønske om at finde flere penge til uddannelserne, så vi kan løfte kvaliteten og sikre danske unge endnu bedre uddannelser, end de får i dag. Jeg synes, det er helt rimeligt at sige, at flere penge til uddannelserne ikke kun skal finansieres af alle mulige andre i det danske velfærdssamfund.

Vi kan og skal også kigge på, hvor uddannelserne kan bidrage. Det gør vi ved at sige, at studerende kan få deres gratis uddannelser med fuld SU, som er unikt i verden. Men de skal så til gengæld studere fuld tid og sigte efter at blive færdige indenfor den tid, der er afsat til uddannelserne. Det synes jeg er et helt fair bidrag.«

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste