Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

En syg uddannelse

Fotoreportage — Uniavisen har besøgt tre studerende, der hver især lider af en kronisk sygdom. Hør hvad de tænker.

Birk studerer økonomi og lider af Chrohns sygdom

»Min sygdom har egentlig ikke været særligt hæmmende for min uddannelse. Fordi jeg har kunnet lægge mine hospitalsbesøg så jeg ikke har misset det samme fag flere gange i træk, har jeg egentlig haft større problemer med min allergi end med Chrohns, når det kommer til studiet.«

»For nylig måtte jeg erkende at mit studiejob var for meget for mig. Chrohns sygdom bliver værre af stress. Heldigvis er de meget fleksible på jobbet, og det har derfor været muligt at strukturere arbejdet på en anden måde, således at jeg både kan have arbejdet og studiet uden at stresse min krop.«
billede: Mattis Løfqvist
»På hospitalet sagde de at man som udgangspunkt ikke kan forvente at få handicaptillæg på grund af kroniske mave-tarmlidelser, så det er jo forventet at jeg kan tage et studiejob. Uden en høj grad af fleksibilitet fra arbejdspladsen ville dette dog ikke være muligt. Jeg har været meget heldig med min arbejdsplads, givet min situation.«
billede: Mattis Løfqvist

Louise studerer litteraturvidenskab og lider af reumatoid artritis

»Jeg føler tit at der hersker stor uvidenhed om min sygdom. For eksempel er der mange, der ikke ved, at en af de mest almindelige ”bivirkninger”, om man vil, ved leddegigt er koncentrationsbesvær og træthed.«

»Man bliver så træt af at have ondt hele tiden og af at ens krop konstant er i alarmberedskab. Det er sket flere gange, at jeg er faldet i søvn imens jeg sidder og læser – også midt på en fyldt læsesal!«
billede: Mattis Løfqvist
»Jeg har tidligere fået sporadisk hjælp af KU i form af dispensationer i forbindelse med eksamen, hvis jeg har haft behov for det grundet min sygdom. Jeg føler at det indtil videre har været nok for mig, men jeg hører desværre, at flere har svært ved at få den hjælp de har brug for.«
billede: Mattis Løfqvist

Kristian studerer jura og lider af en knoglesygdom

»Hvis man har et handicap bliver man placeret på ”hold 1” i alle fag. Det hold placeres altid i lokaler, hvor der er handicapadgang, så det har været en stor hjælp. I nogle lokaler bliver jeg nødt til at dukke op til undervisningen et kvarter før, så jeg kan være sikker på at sidde et sted, hvor der er plads til stolen.«

»Indimellem virker elevatorerne ikke. Det er jo en gammel bygning, og det er de også.«
billede: Mattis Løfqvist
»Jeg er stor tilhænger af den ånd der er i de gamle bygninger her, men det bliver noget nemmere med tilgængeligheden når vi rykker ud på KUA.«
billede: Mattis Løfqvist

Seneste