Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Udland

England vil have færre internationale studerende

KVOTEKRAV – I Storbritannien taler rådgivere for den konservativ-liberale regering nu om, at der kommer alt for mange udenlandske studerende ind i landet, og man overvejer, hvordan man kan nøjes med at lukke ’særligt begavede’ ind på engelske universiteter via kvoteordninger.

Den britiske regering vil skære i indvandringen til landet, og den vil skære hårdest netop i gruppen af udenlandske studerende, der i forvejen udgør en stor andel af alle tilrejsende, siger en rådgiver for den britiske regering.

LÆS ARTIKEL i The Guardian: Foreign students in UK to be hit hard by immigration cuts

Det nuværende antal af studerende på britiske universiteter fra udlandet på 160.000 årligt kan blive mere end halveret.

LÆS OGSÅ i Guardian: Universities warn migration limit cuts won’ t just hurt their finances

Den britiske regering forventes at træffe en beslutning på området i næste uge, skriver det svenske Högskoleverket i deres nyhedsbrev.

Stor betydning for universiteternes økonomi

Det kolliderer så med bevidstheden om, at netop de mange udenlandske studerende har stor positiv betydning for den britiske økonomis væklst, og der tales derfor nu om at begynde at give særbehandling til særligt begavede personer.

I dag bidrager udenlandske studerende til de britiske universiteters økonomi med gennemsnitlig ni procent, på nogle uddannelsesinstitutioner meget mere, og de vil blive særligt hårdt ramt med de nye regler, hvis de bliver vedtaget.

Dertil kommer, at de studerende lægger lige så mange penge på campus og til at leve for som til selve studieafgifterne.

anfj@adm.ku.dk

Seneste