Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Enhedslisten vil skrotte karakterbonus

NYHEDSOVERBLIK TIRSDAG - Enhedslisten vil skrotte karakterbonus - Dansk sprogteknologi halter bagefter - Manu Sareen: Universitetet er for begge køn.

Enhedslisten vil skrotte karakterbonus

Blandt andet fordi reglen favoriserer de unge, der i forvejen har et højt gennemsnit, vil Enhedslisten nu have den afskaffet, skriver altinget.dk. Partiet fremsætter derfor et beslutningsforslag om at afskaffe den såkaldte Bonus A-regel.

Dansk sprogteknologi halter bagefter

Sprogeksperter, herunder professor i sprogteknologi ved KU Bolette S. Pedersen, og forfattere dømmer, i en ny hvidbog, dansk sprogteknologi ude, skriver dr.dk. Den halter i hvert fald bagefter, og der skal sættes flere kræfter ind på området herhjemme. Sprogteknologi omfatter alt fra stavekontrol på computere, mobiltelefoner med ordhjælp, talende gps-systemer og søgemaskiner på internettet, der skal hjælpe os med at forstå og udveksle viden. Men de fleste, der har prøvet for eksempel skriveprogrammet Words stavekontrol, ved også, hvor galt det kan gå, hvis ikke stavekontrollen har korrekt styr på retskrivningen og sætter de røde og grønne streger forkert.

Manu Sareen: Universitetet er for begge køn

Han fik på hatten for at sige, at han ville have flere drenge ind på universiteterne via kvote 2. Nu svarer han – Manu Sareen, ligestillings- og kirkeminister (R) – igen i et indlæg i Information. Ideen om flere drenge på kvote 2 er blandt andet god, skriver ministeren, fordi vi ved, at drenge kan være længere om at beslutte sig for, hvad de skal i livet, end pigerne.

Seneste