Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Er der nogen, der lytter med? Allins hemmeligheder

Podcast del 3 — Først er der sagen om våbenfundet i Studenterhuset. Så aflytningsskandalen. I centrum for begge historier står KU's sikkerhedschef Lars-Erik Allin, som indrømmer at have samarbejdet med PET. Og midt i det hele tvinger universitetet ham til at fratræde sin stilling. Hvorfor?

I november 1993 fortalte Københavns Universitets sikkerhedschef, Lars-Erik Allin, at han havde medvirket til at fjerne en spionmikrofon fra et kontor på universitetet, og justitsministeriet satte straks en efterforskning af sagen i værk.

Mens efterforskningen stod på, blev sikkerhedschefen Lars-Erik Allin pludselig tvunget til at fratræde sin stilling på universitetet – uden nogen officiel begrundelse.

Meddelelsen kom, efter Allin havde indrømmet et hemmeligt samarbejde med PET. Og meget tyder på, at det ikke var den eneste hemmelighed, sikkerhedschefen bar rundt på.

Hør mere i »Allins hemmeligheder«, som er det tredje af fire kapitler i podcast-fortællingen Er der nogen, der lytter med?. En sand fortælling om våben, aflytning, spioner og hemmeligheder på Københavns Universitet.

Klik her for at abonnere på podcasten på iTunes.

Er der nogen, der lytter med? er produceret af Sofie M. Hansen og udgivet i samarbejde med Uniavisen.

Seneste