Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Er der nogen, der lytter med? En mikrofon i telefonen

Podcast del 2 — En terroristrede med et våbenlager skjult i Studenterhuset. En spionmikrofon gemt i en juraprofessors arbejdstelefon. En kontorchef med hemmelighedsfulde forbindelser til PET. Lyt til andet afsnit af fortællingen om de spektakulære sager på Københavns Universitet.

12. november 1993 – bare tre uger efter, at politiet har fundet ni ulovlige våben i Studenterhuset i Købmagergade – rammer Københavns Universitet igen avisernes forsider.

Der er foregået en telefonaflytning af en højstående juraprofessors kontor. Ikke en hvilken som helst professor, men selve Hans Gammeltoft-Hansen, som i 1993 er Folketingets ombudsmand. En lille mikrofon med en sender er blevet fundet i hans arbejdstelefon.

Det er universitetets sikkerhedschef, Lars-Erik Allin, der har fundet og fjernet mikrofonen. Men hvordan fik han nys om aflytningen? Og hvem har aflyttet professoren?

Hør mere i »En mikrofon i telefonen«, som er det andet af fire kapitler i podcast-fortællingen Er der nogen, der lytter med?. En sand fortælling om våben, aflytning, spioner og hemmeligheder på Københavns Universitet.

Klik her for at abonnere på podcasten på iTunes.

Er der nogen, der lytter med? er produceret af Sofie M. Hansen og udgivet i samarbejde med Uniavisen.

Seneste