Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Er der nogen, der lytter med? Nye spor

Podcast del 4 — I september 1994 lukkede Statsadvokaten sin efterforskning af aflytningsskandalen på Københavns Universitet. Han dømte historien for ren fantasi. Men to måneder senere stod et nyt vidne frem og bekræftede historien om en spionmikrofon skjult på et kontor på universitetet.

Aflytningsskandalen på Københavns Universitet i 1993-94 ender brat, da kilden til historien om en skjult spionmikrofon – sikkerhedschefen Lars-Erik Allin – bliver erklæret maniodepressiv og hans fortælling afvist som opspind.

Men bedst som Statsadvokaten har afsluttet sin efterforskning, træder et nyt vidne frem. En afhoppet agent fra den israelske sikkerhedstjeneste bekræfter Allins forklaring.

Er den israelske agent en af de 170 hemmelige kilder, Statsadvokaten har afhørt?

Vi er taget på Rigsarkivet for at finde svar og til Hellerup Sejlklub for at finde ud af, hvad der skete med Allin, efter han forsvandt fra Københavns Universitet.

Hør mere i »Nye spor«, som er det sidste af fire kapitler i podcast-fortællingen Er der nogen, der lytter med?. En sand fortælling om våben, aflytning, spioner og hemmeligheder på Københavns Universitet.

Klik her for at abonnere på podcasten på iTunes.

Er der nogen, der lytter med? er produceret af Sofie M. Hansen og udgivet i samarbejde med Uniavisen.

Seneste