Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Er Uniavisen.dk blevet hacket af Frit Forum?

KRITIK - Fire indlæg om studentervalget på KU har fundet vej til Uniavisens forside under valgperioden fra d. 24-28/11. Afsenderen på dem alle er Frit Forum. Debattøren er skuffet over avisen.

Kære Uniavis,
Jeg holder meget af dig. Jeg har endda givet dig et lille nuttet kælenavn i stedet for dit lidt lange og tunge rigtige navn. Ja, jeg holder faktisk så meget af dig, at jeg besøger din hjemmeside flere gange ugentligt og sågar selv har publiceret en del artikler hos dig.

Uniavisen = public service

Uniavisen er nemlig universitets svar på public service for KU-folket: Du gør det svære let, uden at jeg falder i søvn undervejs. ”Uafhængige og kritiske nyheder”, som du så fint udtrykker det selv. Jeg ved, at min Uniavis giver mig en velbalanceret dækning af KU-stoffet og hvis de skal hugge til ledelsen og dermed også deres finansieringskilde, så gør I det. Og sådan skal det være.

Desværre blev jeg noget så skuffet, da jeg lukkede op for min Uniavis for at gøre mig klogere på, hvem jeg skal stemme på til det sindsoprivende studentervalg. Jeg havde brug for overskuelig og nuanceret information om mine valgmuligheder og hvilket mere oplagt sted at blive informeret end gennem mit public service-medie; Uniavisen.dk.

Frit Forum rydder forsiden

Her fandt jeg til min store overraskelse, at en bevægelse, der kalder sig Frit Forum, er afsender på de fire valghistorier, du har på forsiden. De havde altså ryddet forsiden, hvad angår dækningen af studentervalget. Jeg blev ganske overrasket, da Uniavisen er min garant for ”kritiske nyheder”, der balancerer og selekterer, så alle kommer til orde. Og jo, I gør da også så høfligt opmærksom på, at indlæggene fra Frit Forum er afsendt af dem selv og ikke af redaktionen. Så er det vel godt nok, ikke?

LÆS OGSÅ: Reaktion fra formanden for Frit Forum København.

Hvad med selektion og kritisk opfølgning?

Nej, det er langt fra godt nok. For mens jeg ikke kan bebrejde en liste som Frit Forum for at have lagt sine kræfter i at skrive læserbreve i stedet for at deltage i studenterpolitikken, så kan jeg med god ret bebrejde min elskede Uniavis. Selvom det gør ondt, for jeg kan så godt lide dig.

Men min elskede Uniavis, det kan næppe være “kritiske nyheder”, der er udtryk for, når man over den weekend, hvor valgperioden reelt finder sted, lader universitetets platform for uafhængig og kritisk debat pryde udelukkende af en perifer bevægelse, der leger valgkamp for at øve sig til nye udfordringer ved kommunalvalget i 2013 og det kommende Folketingsvalg.

Som minimum kræver jeg en selektion og en kritisk opfølgning af Frit Forums foretagende. I kunne jo starte med at spørge, hvor Frit Forum har været i forbindelse med de mange debatter om studieindretning og studiemiljø det seneste år på CSS. Denne proces har været åben for alle og vi har været mange deltagere, der ikke har tilknytning til nogen af de opstillede lister. Vi har bare deltaget, fordi vi fandt det vigtigt at lave forbedringer uanset hvilke politiske uenigheder, vi i et større perspektiv har med hinanden og initiativtagerne. Desværre så vi ingen fra Frit Forum, men der var åbenbart vigtigere ting at tage sig til.

Du har såret, men ikke knust, mit hjerte

Jeg ved ikke, om vores forhold kan fortsætte, hvis vi igen går skævt af hinanden. Jeg har selv et stort behov for at se flere sider af en sag og bliver trist og ked, når jeg kun kan se den ene side. Og der hjælper det mig ikke, at du gemmer de andre perspektiver inde bag tarvelige metaartikler og pop-up vinduer.

Så elskede Uniavis. Jeg ved, at du vil mig det bedste. Og jeg ved, at du gør dit bedste. Jeg kan ikke i min vildeste fantasi forestille mig, at du har været ude på at genere mig eller nogen andre. Så jeg kan godt tilgive dig, hvis du vil love mig, at du næste gang tænker dig mere om inden du går på weekend. Vil du fortsat bære mit universitetsdebat- og nyhedshjerte?

Kærlig hilsen
Jonas

LÆS: redaktionens svar

Seneste