Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Esben Lunde nedprioriterede ikke studerende for James Bond

USKYLDIG - I en viral besked på Facebook bebrejdes uddannelsesministeren, at han tog til James Bond-forevisning i biografen i stedet for at gå til møde med utilfredse studerende. Men ministeren kunne ikke have nået de studerendes møde.

På sin Facebookside delte uddannelsesminister fra Venstre Esben Lunde Larsen tirsdag aften et billede af sig selv iført mørk jakke og butterfly, storsmilende i en biografsal, hvor han efter eget udsagn skulle se James Bond-filmen Spectre i selskab med andre ping’er, et par dage før filmens folkelige premiere.

Det fik studenterpolitiker og forkvinde for HUM-rådet på Københavns Universitet Laura Bech Hansen til at skrive en sarkastisk kommentar på Facebook, som efterfølgende blev delt i hundredevis af gange, blandt andet med et par dages forsinkelse af Uniavisen.

HUM-rådet havde indbudt Esben Lunde Larsen til et stormøde på Det Humanistiske Fakultet samme aften om Venstre-regeringens planlagte uddannelsesnedskæringer, og ministeren havde takket nej til at deltage med den begrundelse, at han skulle forhandle finanslov.

»Er det sådan, finanslovsforhandlingerne foregår? Når du nu vælger at spare en masse milliarder på uddannelser og kalder vores universiteter for “kornfede”, så ville det være lidt fedt, hvis du så faktisk også ville komme, når vi inviterede dig, og ikke gå i biografen i stedet,« skrev Laura Bech Hansen på Facebook.

Men sandheden er, at Esben Lunde Larsen ikke var i biografen, mens det møde, han var inviteret til, fandt sted på KU.

Alibi fra politisk modstander

Ifølge både Uddannelsesministeriet og forkvinde for HUM-rådet Laura Bech Hansen var Esben Lunde Larsen inviteret til universitetet i tidsrummet 17:15-18:30. (Mødet sluttede cirka klokken 19). Og på det tidspunkt sad Esben Lunde Larsen, præcis som hans ministerium havde oplyst til de studerende, og forhandlede finanslov.

Det bekræfter folketingsmedlem Jacob Mark, som er uddannelses- og forskningsordfører for SF, over for Uniavisen. Ifølge Mark foregik forhandlingerne fra cirka 17:30 til 20, hvilket efterlod Esben Lunde Larsen med en halv times tid til at finde sig til rette i biografen og skrive sin Facebook-post.

Esben Lunde Larsen blev således aldrig udsat for det ubehagelige dilemma at skulle vælge mellem gratis actionfilm i pænt tøj og et møde om konsekvenserne af Venstres nedskæringspolitik i et auditorium på Amager.

chz@adm.ku.dk

Seneste