Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Et af Danmarks ældste kollegier åbner portene og genopliver symposiet

Vidensfestival — Collegium Domus Regiæ (i daglig tale Regensen) holder minifestival i weekenden 21–23 april med fokus på både ånd og øl.

En gruppe studerende fra kollegiet Regensen har siden august sidste år arbejdet på at arrangere en minifestival med indbagt viden. Dette symposion er en af de få anledninger, hvor Regensen åbner sine porte for offentligheden, og det foregår i weekenden fra den 21. til den 23. april. Weekenden igennem vil der være en lang række debatter og diskussioner, alle under temaet Fremtiden.

Weekendens debatter og diskussioner har mange forskellige indfaldsvinkler, men de giver alle et bud på hvordan vores fremtidige samfund vil forme sig.

Blandt oplægsholderne er debattør Emma Holten, EU kommissær Margrethe Vestager, og sociolog Loïc Wacquant.

Clara Bredsdorff Bendtsen er medarrangører og beboer på Regensen. Hun håber at Regensen, med symposiets ånd for øje, kan tiltrække mange forskellige mennesker til samfunds- og samtidsdebat. Konkret håber arrangørerne at der, i løbet af weekenden, vil dukke mellem 500 og 1.000 deltagere op.

»Regensen har måske haft tendens til at lukke sig om sig selv, men med symposiet håber vi på at kunne nå bredt ud og tiltrække mange forskellige folk. Det er svært at vide hvor mange mennesker kommer. Næste år kommer vi til at have en meget bedre fornemmelse af det,« siger Clara Bredsdorff Bendtsen om arrangementet.

Både for de langhårede og dem, der twerker

Weekenden byder på oplæg ved både danske og internationale forskere, politikere og samfundsdebattører.

Fredagen er dedikeret til Loïc Wacquants forfatterskab. Den berømte sociolog, der blandt andet har samarbejdet med den franske sociolog Pierre Bourdieu, holder oplæg under overskriften Deep inside the Ghetto: Xenophobic fantasy meets urban reality.

Lørdagen består at to særskilte tema-diskussioner. Formiddagen og den tidlige eftermiddag fyldes af oplæg og diskussioner om kunstig intelligens, mens resten af dagen står i feminismens tegn. Under temaet ‘Fremtidens feminisme’ vil der være flere oplæg og efterfølgende en paneldebat, hvor både Ulrik Frost fra Selskab for Ligestilling, den feministiske debattør Emma Holten og Louise Kjølsen deltager.

Søndag er emnerne ‘Fremtidens Europa’ og ‘Antropocæn‘ til diskussion. Der vil blandt andet være oplæg ved Margrethe Vestager om fremtidens Europa. Aftenen fyldes ud af højskolesang, der ledes af komponist Rasmus Skov Borring.

Weekenden igennem vil der kunne købes mad og drikke, ligesom der både vil være åbent ned til Regensens egen bar og mulighed for at høre livemusik i aftentimerne. Man kan læse mere på Regensens egen hjemmeside her eller på begivenhedens facebookside her.

Seneste