Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Et universitet for alle

DEBAT - Alt for mange af disse studerende dropper ud af universitetet. Dette er ikke kun et tab for den enkelte, men en stor falliterklæring for det samfund, som skriger efter flere veluddannede unge mennesker, skriver Frit Forum.

I Frit Forum mener vi, at universitetet skal afspejle den virkelighed, som omgiver det. I disse år ser vi flere og flere nye studerende som kommer fra hjem uden en universitetsbaggrund. Alt for mange af disse studerende dropper ud af universitetet.

Det er et stort nederlag for den enkelte, når drømmen om en bestemt uddannelse slukkes. Ikke grundet det faglige indhold, men fordi man ikke kender universitetsjargonen hjemmefra.

Dette er ikke kun et tab for den enkelte, men en stor falliterklæring for det samfund, som skriger efter flere veluddannede unge mennesker.

Frit Forum er den eneste studenterpolitiske liste til venstre for midten og med denne position følger et ansvar for de studerende som ikke kender universitetsverdens uskrevne regler. Frit Forum er specielt opmærksom på denne del af studenterpolitikken, da Frit Forum opstod som et fællesskab for studerende fra ikke akademiske hjem.

Vi mener derfor i Frit Forum, at Københavns Universitet har et ansvar for at bryde de barrierer som de studerendes sociale arv medfører. Dette forhold vil derfor blive et gennemgående princip for enhver beslutning i bestyrelsen, såfremt Frit Forum vælges til bestyrelsen.

Hvis ikke Københavns Universitet er sig dette ansvar bevidst, vil omkostningerne være alvorlige. Ikke kun for de studerende, men for hele samfundet.

Seneste