Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

EU: Leverpostej giver smuk hud

NYHEDSOVERBLIK MANDAG - Sund hud med leverpostej? - Langt mere forskning end undervisning på universiteterne - Professor: Troels Lunds skattekonto kan have været magtfordrejning

Sund hud med leverpostej?

Snart tillader EU, at bakken med leverpostej kan markedsføres med en besked om, at den er sund for din hud, fordi den indeholder A-vitamin. Danske politikere har dog været imod 222 af EU’s allerede vedtagne sundhedsanprisninger, og forskere er også skeptiske. Professor i sociologi ved Institut for Human Ernæring på KU Lotte Holm siger således til BT, at de nye sundhedsanprisninger kan føre til en unødig fokus på detaljer, som er mindre relevante for en sundhedsbetragtning.
BT, 1. sektion, side 20, lørdag 8. december 2012.

Langt mere forskning end undervisning på universiteterne

Det videnskabelige personale bruger langt mere tid på forskning end på undervisning. Kun omkring 20 procent af deres arbejdstid bruger de på undervisning. Det viser en ny KU-rapport, der omfatter hele den danske universitetsverden. Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) siger til MetroXpress, at det lyder meget lavt, og at det er et udtryk for, at der er for lidt fokus på kvaliteten i undervisningen.

Professor: Troels Lunds skattekonto kan have været magtfordrejning

Michael Gøtze, professor i forvaltningsret ved KU, kalder det magtfordrejning og klart usagligt, hvis forhenværende skatteminister Troels Lund (V) fik oprettet en særlig konto med henblik på at ramme Helle Thorning i hendes skattesag. Det siger han til Jyllands-Posten. Kontoen skulle give danskere mulighed for at kunne indbetale frivillig ‘merskat’. Problemet med magtfordrejning opstår, hvis oprettelsen af skattekontoen har været resultatet af en ren politisk konstruktion.

Seneste