Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

»EU-studerende kan malke statskassen«

NYHEDSOVERBLIK FREDAG - »EU-studerende kan malke statskassen« - KU-forskning i centrum for nyt tv-program om aldring - Professor om mørklægning: Nye dokumenter belaster Corydon - Skandaløs politisk udnyttelse af fejlagtig økonomisk teori.

»EU-studerende kan malke statskassen«

Karen Jespersen, MF for Venstre , fortæller i et indlæg i Berlingske, hvordan en studerende fra EU efter kun en måned i Danmark mødte op hos en dansk læge med et gult sygesikringskort. Den studerende udnyttede sin ret som EU-borger til at få en kønsskifteoperation i Danmark. Det er, ifølge Karen Jespersen, et eksempel på resultatet af EU-domstolens nylige afgørelse, der giver studerende fra alle EU-lande ret til ikke alene gratis uddannelse men også fuld SU, hvis bare de kan skaffe sig et fritidsjob. Hun mener, at EU er gået for langt og tror hverken på regeringens skøn om, at antallet af studerende fra EU-lande i Danmark ikke vil stige væsentligt, eller at det kun vil koste 200 millioner kroner årligt.
Berlingske Debat, 1. sektion, side 33, fredag 3. maj 2013

KU-forskning i centrum for nyt tv-program om aldring

Center for Sund Aldring på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet (KU) medvirker i en programserie på DR2, hvor Søren Fauli lærer at de gode liv ikke kommer af sig selv. Center for Sund Aldring tester Søren Fauli undervejs i optagelsesforløbet og giver ham generel indsigt i, hvordan man får et sundt, langt liv, fremgår det af KU’s intranet (kræver login). Programserien vises på DR2 fra mandag den 6. maj kl. 20:35.

Professor om mørklægning: Nye dokumenter belaster Corydon

Finansminister Bjarne Corydon kan have et problem i forhold til ministeransvarsloven, mener juraprofessor og statsretsekspert Jens Elo Rytter fra KU. Bjarne Corydon burde have fremlagt nye oplysninger om ekstra udgifter til dagpenge senest ved tredjebehandlingen af finansloven for 2013. I stedet kan Bjarne Corydon have forsøgt at skjule økonomiske konsekvenser af regeringens dagpengeskandale, skriver Ekstra Bladet, der efter 107 dage har fået aktindsigt i sagen.
Ekstra Bladet, 1. sektion, side 13, fredag 3. maj 2013.

Skandaløs politisk udnyttelse af fejlagtig økonomisk teori

Grundlaget for tidens sparepolitik er lagt i graven på grund af en regnefejl begået af to Harvard-professorer. Men den egentlige skandale er, at de to professorers hypoteser, beskrevet i en artikel offentliggjort i et videnskabeligt tidsskrift, overhovedet er blevet anvendt som grundlag for politik, skriver Henrik Jensen, der er professor ved Økonomisk Institut på KU.

anfj@adm.ku.dk

Seneste