Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Afghanistans fremtid - usikre tider i vente

Debat — Hvordan ser Afghanistans fremtid ud? Hvilken indflydelse har Vesten spillet i Afghanistans udvikling, og hvilket ansvar har Danmark for Afghanistans fremtid? Dette vil vi vores dygtige paneldeltagere svare på, når International Debat inviterer til en lærerig debat d. 07.05.2019 kl. 17:15.

Info

Date & Time:

Place:
Center for Sundhed og Samfund, Lokale 35.01.44

Hosted by:
International Debat & Djøf studerende

Cost:
Free

signup

Hvordan ser Afghanistans fremtid ud? Hvilken indflydelse har Vesten spillet i Afghanistans udvikling, og hvilket ansvar har Danmark for Afghanistans fremtid?

Efter 18 års vestligt militært engagement i Afghanistan er landets fremtid stadig usikker.
USA har trukket deres militære engagement betydeligt tilbage. Samtidig er det usikkert, i hvilken grad den afghanske regering vil kunne håndhæve kontrollen med landet, når de vestlige styrker er væk. Allerede på nuværende tidspunkt er den afghanske regering udfordret af Taleban og lokale magthavere. Det er derfor et reelt spørgsmål om den afghanske regering vil være i stand til at blive siddende på magten, og faren for yderligere ustabilitet og borgerkrig lurer.

Krigen har efter mange års dansk militært engagement også kostet dyrt i forhold til tab af danske soldater og materielle omkostninger. Danmark er stadig militært til stede i Afghanistan, men hvilken rolle skal vi spille i Afghanistan fremover?

Alt dette vil vi vores dygtige paneldeltagere svare på, når International Debat inviterer til en lærerig debat d. 07.05.2019 kl. 17:15.

 

Panelet består af:

– David Vestenskov: Konsulent hos Forsvarsakademiet – Ekspert i Afghanistans moderne historie og Talebanbevægelsen

– Simi Jan: Forfatter og Journalist hos TV-2
Udsendt i Afghanistan som udenrigskorrespondent

– Hans Peter Michaelsen: Militæranalytiker på Institut for Statskundskab KU, forsker i Afghanistan og militære operationer

– Debatten vil blive modereret af Jacob Svendsen, der er forsvarsredaktør hos Politiken

Der vil være indbydende mad samt drikkelse til arrangementet.

Arrangementer arrangeres i samarbejde med DJØF, Forlaget Columbus og Hans Reitzels Forlag. Vi glæder os til at se dig!
——————————————
Husk tilmelding via nedenstående link (man behøver ikke at være medlem af Djøf)
https://www.djoef.dk/kurser-og-arrangementer/s-oe-gning-alle-aktiviteter/aktiviteter/afghanistans-fremtid–usikre-tider-i-vente.aspx?activityId=15478

Seneste