Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Aftenkonsultation: De første kvindelige læger

Foredrag — For 135 år siden trådte Nielsine Nielsen ud fra Københavns Universitet som den første kvindelige læge i Danmark. Hendes uddannelsesvej var hverken snorlige eller let, men begyndelsen på kvindernes indtog i lægefaget.

Info

Date & Time:

Place:
Medicinsk Museion
Bredgade 62, 1260 København K

Hosted by:
Medicinsk Museion

Cost:
Standard 100 DKK / stud. 75 DKK

signup

For 135 år siden trådte Nielsine Nielsen ud fra Københavns Universitet som den første kvindelige læge i Danmark. Hendes uddannelsesvej var hverken snorlige eller let, men begyndelsen på kvindernes indtog i lægefaget.

Til denne Aftenkonsultation sætter vi fokus på Danmarks første kvindelige læger. Vi begynder aftenen med historien om Nielsine Nielsen, der som den første kvinde gjorde op med 1800-tallets normer og realiserede sit ønske om at blive læge. Hør forfatterne bag den nye biografi, historiker Dorthe Chakravarty og journalist Sarah von Essen, fortælle om Nielsine Nielsens vej gennem lægestudiet, hvor hun oplevede massiv modstand men også tidsåndens medvind. Derefter vil historiker Louise Ludvigsen fortælle, om de første generationer af kvindelige læger, og de udfordringer de skulle overkomme professionelt og privat.

Efter konsultationen anbefales det at tage et glas på recept og en spadseretur rundt i museets udstillinger. Begge er inkluderet i prisen.

Foto: Medicinsk Museion

Seneste