Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Aftenkonsultation: De ”glemte” sygdomme

Foredrag — Til denne Aftenkonsultation husker vi de ”glemte” sygdomme.

Info

Date & Time:

Place:
Medicinsk Museion
Bredgade 62
1260 København K

Hosted by:
Medicinsk Museion

Cost:
Standard 120 DKK / Student 95 DKK

signup

Pest, kolera og tuberkulose – fortidens store epidemier der gennem tiden har dræbt store dele af befolkningen. I dag er de smitsomme og dødelige sygdomme sjældne i Danmark, og de kan behandles. Men for mennesker i andre dele af verden er netop disse sygdomme stadig en trussel mod sundheden. Tuberkulose er en af de mest dødbringende infektionssygdom i verden – hvert år slår den 1,5 millioner mennesker ihjel. Men hvorfor dør så mange mennesker af sygdomme, som i andre dele af verden er næsten glemt?

Til denne Aftenkonsultation husker vi de ”glemte” sygdomme. Først fortæller museumsinspektør Malthe Bjerregaard fra Medicinsk Museion om historiens store dræbere og forsøget på at begrænse og bekæmpe dem. Derefter vil læge Mads Geisler fra Læger uden Grænser dele oplevelser fra sine 11 udsendelser. Hør om hans arbejde med infektionssygdomme og epidemier som ebola, kolera, mæslinger og tuberkulose, og hvordan Læger uden Grænser arbejder for at bekæmpe de glemte sygdomme i verdens brændpunkter.

Efter konsultationen anbefales det at tage et glas på recept og en spadseretur rundt i museets udstillinger. Begge er inkluderet i prisen.

En hypokonderbillet giver adgang til sæsonens tre Aftenkonsultationer.

Denne Aftenkonsultation er arrangeret i samarbejde med Læger uden Grænser.

Foto: Læger uden Grænser

Seneste