Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Aftenkonsultation: Fedme – hvad er problemet?

Foredrag — I 2012 åbnede udstillingen Fedme – Hvad er problemet? på Medicinsk Museion. Omdrejningspunktet var den omdiskuterede fedmeoperation Gastric Bypass og den nyeste forskning anno 2012. Inden udstillingen lukker i april, gør vi nu status: Hvor står fedmeforskningen i dag?

Info

Date & Time:

Place:
Medicinsk Museion, Bredgade 62, 1260 København K

Hosted by:
Medicinsk Museion

Cost:
100 kr. (75 kr. for studerende)

signup

I 2012 åbnede udstillingen Fedme – Hvad er problemet? på Medicinsk Museion. Omdrejningspunktet var den omdiskuterede fedmeoperation Gastric Bypass og den nyeste forskning anno 2012.  Inden udstillingen lukker i april, gør vi nu status: Hvor står fedmeforskningen i dag?

Til årets første Aftenkonsultation giver to forskere deres bud på, hvilke temaer udstillingen kunne belyse, hvis vi skulle lave den i dag. Professor i epidemiologi Thorkild I. A. Sørensen fortæller om, hvad der er sket inden for forskningen siden udstillingen åbnede. Fedme er dog ikke udelukkende et biologisk fænomen men også et kulturelt, og derfor har vi bedt historiker og post.doc. Anne Katrine Kleberg Hansen om at sætte udstillingen i et kultur- og medicinhistorisk perspektiv.

Kom og se udstillingen for sidste eller måske første gang, og bliv klogere på fedmens historie og fremtid – og om fedme overhovedet er et problem?

Efter konsultationen udstedes en recept på et glas, og en spadseretur rundt i museets udstillinger. Begge er inkluderet i billetprisen.

Medvirkende
Thorkild I. A. Sørensen er professor i metabolisk og klinisk epidemiologi ved Københavns Universitet. Han har forsket i fedme, dens årsager, udvikling, udbredelse, og helbredsfølger i mange år, og han har været med til at aflive myterne om at fedme blot er udtryk for en svag karakter hos folk, der falder for fristelsen til at spise for meget og røre sig for lidt.

Anne Katrine Kleberg Hansen er historiker og post.doc. ved Københavns Universitet. Hun har været med til at gøre op med myten om, at en tyk krop før 1900-tallet udelukkende blev anset som et statussymbol. For tiden arbejder Anne Katrine Kleberg Hansen med videnskabelige visualiseringer af fedme i første halvdel af 1900-tallet.

I år kan du igen købe en fællesbillet (hypokonderbillet) til alle efterårets Aftenkonsultationer – til en stærkt reduceret pris.

Seneste