Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Aftenkonsultation: Hvad sker der i hovedet, når man skærer i maven?

Foredrag — Vi har det med at dele kroppen op i enheder: Hovedet tænker og føler, maven fordøjer. Men er der mere udveksling i systemet, end vi normalt oplever det? I denne Aftenkonsultation varmer vi op til Mind the Gut, efterårets store udstilling på Medicinsk Museion.

Info

Date & Time:

Place:
Medicinsk Museion, Bredgade 62, 1260 København K

Hosted by:
Medicinsk Museion

Cost:
100 kr. (75 kr. for studerende)

signup

Vi har det med at dele kroppen op i enheder: Hovedet tænker og føler, maven fordøjer. Men er der mere udveksling i systemet, end vi normalt oplever det? I denne Aftenkonsultation varmer vi op til Mind the Gut, efterårets store udstilling på Medicinsk Museion, og aftenens oplægsholdere undersøger, hvad der sker i hovedet, når man kirurgisk ændrer på mavens anatomi.

Antropolog Bodil Just Christensen forsker i og arbejder med patienter, der har gennemgået fedmeoperationer, og ser på hvordan indgrebet ændrer deres oplevelser af sult, mæthed og kropsforståelse. Herefter vil Medicinhistoriker og kurator Adam Bencard fortæller om forsøg i starten af det 20. århundrede på at helbrede nervesvækkelse, melankoli og andre lidelser ved hjælp af drastiske tarmoperationer.

Efter konsultationen anbefales det at tage et glas på recept og en spadseretur rundt i museets udstillinger. Begge er inkluderet i prisen.

Medvirkende
Bodil Just Christensen: Postdoc i den Fødevaresociologiske Forskningsgruppe, IFRO, Københavns Universitet.

Adam Bencard: Forsker og kurator ved Medicinsk Museion og NNF Center Basic Metabolic Research, Københavns Universitet.

Seneste