Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Aftenkonsultation: Sov godt

Foredrag — En god nats søvn er afgørende for vores sundhed og velbefindende. Derfor er vi i stigende grad optaget af, hvordan vi får nok søvn i en travl hverdag. Men bekymring for den gode søvn er på ingen måde ny.

Info

Date & Time:

Place:
Medicinsk Museion
Bredgade 62, 1260 København K

Hosted by:
Medicinsk Museion

Cost:
Standard 100 DKK / stud. 75 DKK

signup

En god nats søvn er afgørende for vores sundhed og velbefindende. Derfor er vi i stigende grad optaget af, hvordan vi får nok søvn i en travl hverdag. Men bekymring for den gode søvn er på ingen måde ny.

Til denne Aftenkonsultation vil forsker Kristin Hussey, Medicinsk Museion, give et historisk indblik i tankerne om søvn med udgangspunkt i 1800-tallets England. Dengang var der stor bekymring for, hvordan industrisamfundets indtog ville påvirke den vigtige nattesøvn. Mange frygtede en epidemi af søvnløshed, og derfor vejledte læger og videnskabsfolk de søvnige og søvnløse med kreative behandlinger.

I dag arbejder søvnforskere verden over fortsat på at forstå søvnens mysterier og sundhedsmæssige betydning. Aftenens anden taler er søvnforsker lektor Birgitte Kornum, Københavns Universitet, der vil fortælle om søvnens videnskab – hvorfor har mennesket har brug for at sove mindst syv timer hver nat? Hvad sker der med hjernen når vi sover? Og hvorfor kan længerevarende søvnunderskud øge risikoen for kræft og hjertekarsygdomme?

BEMÆRK: Kristin Hussey oplæg er på engelsk.

Efter konsultationen anbefales det at tage et glas på recept og en spadseretur rundt i museets udstillinger. Begge er inkluderet i prisen.

Illustration: Pixabay.com

Seneste