Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Angst som grundvilkår i den menneskelige tilværelse

Foredrag — Kom og hør ph.d.-stipendiat Markus F. Christensens humanistiske og hermeneutiske alternativ til psykiatriens statiske udlægning af angst som en medicinsk hjernelidelse. KU's studenterpræst Inger Lundager er vært.

Info

Date & Time:

Place:
Hans Tausens Kirke
Halfdansgade 6
2300 København S

Hosted by:
Studentermenigheden i København

Cost:
Free

Foredrag med Markus F. Christensen kl. 19.45.

Forinden er der temagudstjeneste ved studenterpræst Inger Lundager kl. 19. Det er muligt blot at deltage i den ene del af arrangementet og begge dele er gratis.

Angst er et komplekst fænomen i menneskers liv og er blevet fortolket på mange måder gennem historien. I dag opfattes angst ofte som noget sygeligt, når den melder sig uden at der er reel fare på færde. Derudover anslår psykiatriske studier, at angst udgør ét af de mest dominerende ”mentale sundhedsproblemer” på globalt plan.

I dette foredrag vil Markus F. Christensen forsøge at vise, hvordan angst kan forstås som et menneskeligt grundvilkår fremfor en mental sygdom. Det vil han gøre ved at give eksempler fra litteraturen og filosofien. Når vi går til litteraturen og filosofien, får vi nogle andre svar på, hvad angst er, og hvordan angst skal forstås, end vi gør, når vi spørger en læge. Det er litteraturens og filosofiens indsigter, Markus F. Christensen gerne vil bringe frem i lyset.

Han ønsker med andre ord at fremsætte et humanistisk og hermeneutisk alternativ til psykiatriens statiske udlægning af angst som en medicinsk hjernelidelse. Heroverfor ønsker han at re-aktualisere angst som en dynamisk grundfølelse i det menneskelige liv.

Seneste