Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Besat af sundhed

Foredrag — Jagten på et sundt legeme har til alle tider fået mennesket til at gøre alverdens krumspring. Hvordan er sundhedsbølger er opstået og hvorfor er danskerne så optagede af sundhed?

Info

Date & Time:

Place:
Medicinsk Museion
Bredgade 62
1210 København K

Hosted by:
Medicinsk Museion

Cost:
100 DKK / stud. 75 DKK

signup

Jagten på et sundt legeme har til alle tider fået mennesket til at gøre alverdens krumspring. Elektrisk stimulering, udrensninger og krævende diæter er blot nogle af de historiske eksempler. Disse sundhedstrends er ikke altid sunde, nogle er måske ligefrem livsfarlige. Det kan være svært at navigere i mellem sundhedsregimer, der gennem historien er opstået i en smeltedigel af lægevidenskab, alternativ medicin og kvaksalveri.

Til denne Aftenkonsultation dykker museumsinspektør Malthe Kouassi Bjerregaard ned i historien og undersøger, hvordan sundhedsbølger er opstået og har præget vores adfærd. Lektor i filosofi Morten Ebbe Juul Nielsen vil se kritisk på samtidens besættelse af sundhed, når han stiller spørgsmålene: Hvorfor er danskerne så optagede af sundhed? Og hvilke konsekvenser kan den måde vi tænker og taler om sundhed have for vores livskvalitet?

Lektor i filosofi Morten Ebbe Juul Nielsen, Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, Københavns Universitet

Museumsinspektør Malthe Bjerregaard, Medicinsk Museion, Center for metabolisme, Københavns Universitet

Seneste