Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Seminar

Bier og honning

Seminar — Forskerne vil tale om alt fra biernes rolle i evolutionen, til hvordan filosofferne op gennem historien har ladet sig inspirere af bierne, når de har skullet tænke samfundsmodeller

Info

Date & Time:

Place:
Søndre Campus, lokale 22.0.11. Karen Blixens Plads 8, 2300 København S

Hosted by:
Projekt Honning og Viden, Københavns Universitet

Cost:
Free

signup

Tværfagligt seminar om bier og honning på Københavns Universitet

Bier og insekter er kommet i vælten. Deres faldende antal har skabt debat om vores afhængighed af de små flyvende væsner, når det gælder befrugtning af afgrøder og naturens fødekæder. Et blik på biernes kulturhistorie vil imidlertid vise, at der er i høj grad er tale om glemt viden.

På dette seminar vil forskere på tværs af fagområder fra Københavns Universitet sætte fokus på, hvad vi kan lære af bier og honning. Forskerne vil tale om alt fra biernes rolle i evolutionen, til hvordan filosofferne op gennem historien har ladet sig inspirere af bierne, når de har skullet tænke samfundsmodeller.

De vil komme med et bud på, hvad bierne aktuelt betyder for verdensøkonomien. De vil se på honningens betydning i Koranen og i Bibelen. De vil vise, hvordan biernes pollen kan bruges til at kortlægge klimatiske forandringer, og hvordan deres honning kan hjælpe med sårheling. De vil udfordre grænsen mellem arterne og se på, hvordan bistaderne kan inspirere til nye fællesskaber.

Seminaret arrangeres af KU’s Projekt Honning og Viden, der arbejder for at udbrede viden om honningbiernes betydning dels for mennesker og kultur, dels for bedre nærmiljøer og natur. På konferencen vil det være muligt at købe honning produceret på Københavns Universitets fire campusområder.

Alle er velkomne. Vi beder dog om tilmelding af praktiske hensyn.

Læs mere om arrangementet her

Seneste