Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Boglancering: Grundtvig i verden

Foredrag — Er Grundtvig aktuel i verden? Bertel Haarder, Ida Auken, Grundtvig-specialister og forskere drøfter dette spørgsmål til en åben boglancering. Det sker i anledning af Anders Holms internationale bog ’The Essential Grundtvig’

Info

Date & Time:

Place:
Det Teologiske Fakultet, Karen Blixens Plads 16, 2300 København S, Kierkegaard Auditoriet (9A-0-01).

Hosted by:
Det Teologiske Fakultet og forlaget FILO

Cost:
Free

signup

Er Grundtvig aktuel i verden? Bertel Haarder, Ida Auken, Grundtvig-specialister og forskere drøfter dette spørgsmål til en åben boglancering. Det sker i anledning af Anders Holms internationale bog ’The Essential Grundtvig’

Siden Barack Obama i en tale i 2016 nævnte Grundtvigs indsats og virkninger, har der været stigende opmærksomhed omkring ham rundt om i verden. Men hvem var han egentlig, denne Grundtvig? Er han stadig aktuel i dag? Også globalt? Og kan hans skrifter og ideer meningsfuldt oversættes og eksporteres til udlandet?

Nu udkommer Grundtvigforsker og lektor Anders Holms introduktion til Grundtvig fra 2018 på engelsk med titlen ’The Essential N.F.S. Grundtvig’. I den anledning giver en professor i religionsfilosofi, to politikere og to fra Grundtvigverdenen hver især deres bud.

Oplægsholdere:

  • George Pattison, Professor of Divinity, University of Glasgow
  • Ida Auken, MF
  • Bertel Haarder, MF
  • Ingrid Ank, Leder af Grundtvig-Akademiet
  • Katrine Frøkjær Baunvig, Leder af Grundtvig Centeret

Undervejs vil der være indslag ved Anders Holm og oversætteren Edward Broadbridge om Grundtvig og dernæst forfriskninger ved en reception.

Sproget vil først og fremmest være dansk, men der vil også være indlæg på engelsk.

Tilmelding
Arrangementet er åbent for alle, men af praktiske årsager beder vi om tilmelding her. 

Seneste