Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Øvrige

Bordsamtaler

billede:

Øvrige — Bordsamtaler - et fællesskab over et måltid og en samtale med mening 5 tirsdage i foråret

Info

Date & Time:

Place:
Skt. Johannes på Torvet. Skt. Hans Torv 30, 2200 Kbh. N

Hosted by:
Studenterpræsterne på KU, v. Nicolai Halvorsen

Cost:
Free

signup

Bordsamtaler –   begynder den 5. marts.

Bordsamtaler er samtaler over aftensmad.  Vi begynder kl. 18.30 med et kort oplæg ved en inviteret person. Det varer 15-20 minutter og skal igangsætte samtalen. Så vil der blive serveret noget mad og så spiser vi samtidigt med at vi samtaler om aftenens emne. Der vil være mulighed for at spørge oplægsholderen, få uddybet emnet og komme med egne overvejelser.  Men formålet er at vi har et socialt fællesskab om måltidet, vi hygger os og vi bliver klogere på emnet.

Efterårets tema er: Spiritualitet, bæredygtighed og forbrug.

Der er en stor interesse for spiritualitet og åndelighed I nutiden. I gennem mange år er meditation, yoga og mindfulness blevet almindeligt udbredt. For nogle er det en slags  gymnastik, for andre har det også en åndelig dimension. På den ene side passer meget ny spiritualitet og åndelighed med det accelererede samfunds krav til den enkeltes præstation. Men på den anden side har spiritualitet og åndelighed tidligere handlet om tilbagetrækning og langsomhed.  I dag ser vi også en ny natur-spiritualitet som handler om bæredygtighed og om at passe på naturen og er vendt mod forbrugerisme.

Man er meget velkommen til at melde sig til et madhold. Hvis der er særlige præferencer og allergier mht. mad, så skriv til Nicolai på praest@sund.ku.dk

Seneste