Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Rundvisning

Botanik og øl – en særrundvisning med ølsmagning i Botanisk Have

Rundvisning — Oplev Danmarks største levende plantesamling på en særlig rundvisning, hvor botanikken fletter havens historie sammen med øllets historie – og hvor vi smager på en ganske særlig bryg.

Info

Date & Time:

Place:
Botanisk Have, Gothersgade 128, 1123 København K

Hosted by:
Statens Naturhistoriske Museum

Cost:
160 – 195 kr.

signup

Oplev Danmarks største levende plantesamling på en særlig rundvisning, hvor botanikken fletter havens historie sammen med øllets historie – og hvor vi smager på en ganske særlig bryg.

Botanisk Have fejrer i 2024 sit 150 års jubilæum på placeringen på Københavns gamle voldsystem. Brygger J. C. Jacobsen fra Carlsberg var en af foregangsmændene bag anlæggelsen af den nye botaniske have på volden, og særligt det smukke og ikoniske Palmehus, der huser samlingen af eksotiske planter fra fjerne himmelstrøg.

Med inspiration fra Botanisk Haves plantesamling har Carlberg Research Laboratory brygget en ganske særlig jubilæumsøl, ‘1874’, som trækker tråde til både øllets og havens historie.

På rundvisningen skal du høre om Botanisk Haves historie, øllets historie og et udvalg af planter brugt til ølbrygning gennem tiderne. Undervejs smager vi på tre forskellige øl, hvoraf den ene er Botanisk Haves 150 års jubilæumsbryg, der ikke kan købes i handlen. På turen tager vi dig både med rundt udendørs i den romantiske have og indenfor i det victorianske Palmehus.

Billetten giver samtidig gratis adgang til ét besøg på egen hånd i Palmehuset på dagen for rundvisningen inden for almindelig åbningstid. Se Palmehusets åbningstider på vores hjemmeside.

 

PRAKTISK INFORMATION
Dato og tid: 26. september 2024 kl. 16.30 – 18.00.

Varighed: 1½ time.

Antal: Der kan være op til 20 deltagere på rundvisningen.

Målgruppe: Rundvisningen er kun for voksne over 18 år.

Øl: Rundvisningen inkluderer smagsprøver på tre forskellige øl.

Mødested: Indgang via hovedindgangen til Botanisk Have nær Nørreport Station (Gothersgade 128). Vi mødes foran Botanisk Haves butik. Billetten fremvises ved fremmøde, og rundvisningen starter til tiden.

Kørestolsbrugere kan desværre ikke deltage på rundvisningerne i Botanisk Have, da ruten går ad trapper i det fredede Palmehus og/eller på stenhøjene i haven.

Ombytning og refundering: Det er under normale omstændigheder ikke muligt at bytte eller refundere billetter til rundvisningen. Skulle arrangementet blive aflyst, får du direkte besked via mail fra Billetto, og vi refunderer automatisk billetprisen.

Der tages forbehold for ændringer i programmet pga. vejrforhold eller renoveringsarbejde i Botanisk Have.

Seneste