Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Rundvisning

Byvandring: På sporet af en forfører

Rundvisning — Lystvandring i Kierkegaards København med filosof Peter Tudvad som guide

Info

Date & Time:

Place:
Mødested er foran Nytorv 2 kl. 16. 15.

Hosted by:
Studentermenigheden i København

Cost:
Free

Kierkegaard og København! Uden sin fødeby havde Kierkegaard været som en sjæl uden legeme. Og uden dette bysbarn havde København aldrig fundet den samme plads i litteraturen. Når man læser Enten – Eller, Stadier paa Livets Vei eller Begrebet Angest, bevæger man sig ikke blot ind i en litterær fiktion, men også i en fortidig verden: København i den floromvundne Guldalder – midt mellem biedermeier og modernitet.

Det var her, Kierkegaard tog sit daglige “menneskebad”, her han indøvede sin kristendom, her han fandt motiverne til sine værker. København og københavnerne gav Kierkegaard stof til psykologiske studier – og anledning til psykiske sammenbrud. Byen var på én gang hans “kjære Hoved- og Residensstad Kjøbenhavn” og “det lille indspærrede Sted eller Locum, Piattets Hjem, Kjøbstaden Kjøbenhavn”.

Alligevel havde han nok i København og behøvede hverken at tage til Paris eller London for at finde inspiration. Hans hjem og rod var en verden, der ikke spredte sig unødigt, men udfoldede sig på den nødtørftigste plads: fra Assistens Kirkegård i nord til Christianshavn i syd, fra Toldboden i øst til Frederiksberg Have i vest. København og Kierkegaard!

Mødested er foran Nytorv 2 kl. 16. 15. Byvandringen starter kl. 16.30 og forventes færdig kl. 18.30.

Vandringen er gratis og for studerende, men tilmelding er nødvendig til kirke- og kulturmedarbejder Katrine Linke på katrine@smikbh.dk senest torsdag d. 27. september.

Seneste