Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Cand.stress? Navigation i et stresset studieliv

billede:

Foredrag — Stress er et udbredt fænomen blandt studerende og et af tidens helt store buzzwords. Men hvordan skelner man mellem travlhed og stress? Og hvornår kan stress udvikle sig og blive til en psykisk sygdom? Onsdag d. 9. maj inviterer PsykInfo og EN AF OS kampagnen til en aften om stress og studieliv i Nørrebro Teater, hvor vi dykker ned i den højaktuelle debat om unge og stress.

Info

Date & Time:

Place:
Nørrebro Teater
Ravnsborggade 3
2200 København

Hosted by:
PsykInfo & EN AF OS

Cost:
Free

signup

Stress er et af tidens helt store buzzwords, og særligt stress blandt studerende er aktuelt i medierne. I det daglige liv er stress en kompliceret affære med mange nuancer, hvor det kan være svært at skelne mellem travlhed og psykisk sygdom.

Kampagnen EN AF OS og PsykInfo inviterer til en aften, hvor vi dykker ned i den aktuelle debat om unge og stress. Tre eksperter nuancerer begrebet ved at svare på: Hvad er stress, hvordan opleves stress, og hvordan gør du noget ved det?

————————————-
PROGRAM 18.00 – 21.45
————————————-

18.00: Bar og døre åbner

19.00: Velkomst v. PsykInfo

19.15: “Forskel mellem travlhed, stress og belastningsreaktion”
Forsker og forfatter til bogen ‘Kort og Godt om Unge og Stress’, Freja Filine Petersen, fortæller om stress og giver en nuancering af begrebet i kontekst af vores samtid. Yderligere vil hun præcisere spekteret mellem travlhed, stress og psykisk sygdom, så du lærer at kende dine signaler og belastninger.

19.45: “Set indefra”
Ambassadør for EN AF OS, Christina Sylvest Noer, fortæller om sine egne erfaringer med et studieliv med 100 km/timen, hvor ambitioner og forventninger udviklede sig til en belastningsreaktion. Derudover hvordan hun stoppede op, fik hjælp og gennemførte sit studie på nye og bedre vilkår.

20.15: Pause

20.45: “Rådgivning og redskaber”
Psykolog hos Studenterrådgivningen, Sara Alsing, fortæller om erfaringer med at hjælpe stressramte studerende. Her får du konkrete værktøjer til og viden om at forebygge og håndtere stress.

21.10: Spørgsmål til panelet bestående af oplægsholdere

21.45: Baren har drinks, øl, snacks og musik efter oplæggene

——————————————-
PRAKTISK INFORMATION
——————————————-

Sted: Nørrebro Teater
Tid: 9. maj kl 18.00-21.45
Tilmelding: Det er gratis at deltage og tilmelding sker på Billetto

————————————-
PsykInfo er et rådgivnings- og informationscenter i Region Hovedstaden Psykiatri. PsykInfo deler viden om psykisk sygdom og behandling gennem gratis rådgivning og arrangementer.

Kampagnen EN AF OS og PsykInfo inviterer til en aften, hvor vi dykker ned i den aktuelle debat om unge og stress. Tre eksperter nuancerer begrebet ved at svare på: Hvad er stress, hvordan opleves stress, og hvordan gør du noget ved det?

Seneste