Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

CPH Jazzfestival: Et filosofisk perspektiv på improvisation

billede:

Foredrag — FOREDRAG OG KONCERT Jazz og filosofi er ikke to traditioner, man normalt forbinder med hinanden. Men denne aften vil man kunne opleve, hvordan jazzen kan give en rigtig god forståelse af temaer inden for især den nyere filosofi. Denne aften vil der blive filosoferet over begrebet improvisation: På den ene side kan improvisationen forstås som et spontant, frit og ubevidst udtryk. På den anden side går der ofte et enormt stort rationelt og bevidst arbejde forud for den gode improvisation. Dette modsætningsforhold vil blive diskuteret i lyset af filosofiens og jazzens historie: Platon, Nietzsche og Deleuze - metafysik, eksistentialisme og postmodernisme. Efter foredraget vil der være live jazzkoncert, for at sætte de abstrakte tanker i musikalsk perspektiv. Jeg har i den forbindelse allieret mig med et par erfarne og knivskarpe musikere fra den Københavnske jazzscene. Entré 80 kr. (Husk kontanter) PROGRAM 20.00 Foredrag v. Bjørn Fred Jensen 20.45 Pause 21.00 Koncert 21.45 Tak for i aften. BAND Jens Kristian Andersen (kontrabas) Jacob Roved (trommer). Bjørn Fred Jensen (guitar). Vel mødt!

Info

Date & Time:

Place:
Literaturhaus, Møllegade 7, 2200 København N

Hosted by:
Literaturhaus

Cost:
80 kr

signup

FOREDRAG OG KONCERT

Jazz og filosofi er ikke to traditioner, man normalt forbinder med hinanden. Men denne aften vil man kunne opleve, hvordan jazzen kan give en rigtig god forståelse af temaer inden for især den nyere filosofi.

Denne aften vil der blive filosoferet over begrebet improvisation:

På den ene side kan improvisationen forstås som et spontant, frit og ubevidst udtryk.

På den anden side går der ofte et enormt stort rationelt og bevidst arbejde forud for den gode improvisation.

Dette modsætningsforhold vil blive diskuteret i lyset af filosofiens og jazzens historie: Platon, Nietzsche og Deleuze – metafysik, eksistentialisme og postmodernisme.

Efter foredraget vil der være live jazzkoncert, for at sætte de abstrakte tanker i musikalsk perspektiv. Jeg har i den forbindelse allieret mig med et par erfarne og knivskarpe musikere fra den Københavnske jazzscene.

Entré 80 kr. (Husk kontanter)

 

PROGRAM

20.00 Foredrag v. Bjørn Fred Jensen

20.45 Pause

21.00 Koncert

21.45 Tak for i aften.

 

BAND
Jens Kristian Andersen (kontrabas)

Jacob Roved (trommer).

Bjørn Fred Jensen (guitar).

Vel mødt!

Seneste