Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

‘Crusade in Europe’ – en refleksion over korstogene som forskningsfelt og aktuel politisk-religiøs diskurs

Foredrag — Aftenforedrag i Teologisk Forening v.lektor, ph.d. Carsten Selch Jensen: ‘Crusade in Europe’ – en refleksion over korstogene som forskningsfelt og aktuel politisk-religiøs diskurs

Info

Date & Time:

Place:
Markedspladsen, Det Teologiske Fakultet, Karen Blixens Plads 16, 2300 København S

Hosted by:
Teologisk Forening

Cost:
25 kr. per enkeltforedrag. Medlemskab (dvs. entré til alle foredrag i semesteret) kr. 50 per semester for studenter og pensionister, kr. 75 for øvrige. NB: vi tager kun imod kontanter.

Korstogene har som historisk fænomen levet en omtumlet tilværelsen op gennem historien fra selve udfoldelsen af dem i middelalderen, hen over oplysningstidens og senere også modernismens krasse kritik af netop korstogene som et åbenbart udtryk for en voldelig og intolerant religionsudøvelse i en formørket periode af menneskehedens historie, frem til en række aktuelle forsøg på at rehabilitere korstogene som et nødvendigt forsvar for en europæisk kristendom og kultur, der dengang som nu (hævdes det) presses af en ekspansiv islamisk religion. Foredraget vil på denne baggrund reflektere over korstogene som forskningsfelt og aktuel politisk-religiøs diskurs.

Foredraget finder sted kl. 19.30

 

Seneste