Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Danmark i forandring: Danmark bliver forarget

Debat — Er der vokset en ligusterhæk op midt i det danske frisind? Vær med og stil spørgsmål, når vi debatterer forargelse

Info

Date & Time:

Place:
Ny Vestergade 10, 1471 København K

Hosted by:
Nationalmuseet

Cost:
100 kr. Arrangementet kræver også entrébillet, dog ikke for medlemmer af NATKLUB

signup

I debatrækken ’Danmark i forandring’ retter vi fokus på de forandringer, der vender op og ned på vores samfund og verdensbillede lige nu og her. De forandringer, vi selv er en del af – eller vidner til. Og de forandringer, som eftertiden vil huske os for – eller dømme os på.

Hver gang tager vi en samfundsomvæltende begivenhed eller forandring op til debat. På scenen inviterer vi forskere, debattører, kunstnere, forfattere og eksperter, samt dem med begivenhederne helt tæt på livet, til at diskutere betydningen af vores handlinger i den historie, vi selv skaber. Debatterne kan overværes live på museet eller på facebook, hvor de live-streames. Debatternes medvirkende offentliggøres løbende på Natmus.dk

DANMARK BLIVER FORARGET 
Det engang så frisindede Danmark, der blev født i kølvandet på Poul Henningsens anti-censur og anti-moralisme, og som lagde navn til pornoens frigivelse, kvindernes ligestilling, ægteskab mellem homoseksuelle og en vaskeægte fristad midt i hoved- staden, er med tiden blevet mindre tolerant og lettere at forarge. Nu skal der ikke mere til end ammende kvinder i det offentlige rum eller en ramadansang i Højskolesangbogen til at udløse en eksplosion af forargelse.

Vær med, når vi spørger, om der er vokset en ligusterhæk op midt i det danske frisind. Vi inviterer et sprudlende debatpanel bestående af både dem, der forarger og dem, der bliver forarget til at give deres bud på, hvad skete der med den danske tolerance, som vi i årtier har brystet os af og været kendt for ude i verden.

I panelet medvirker:

Peter Aalbæk Jensen – filmproducent
Anne Sophia Hermansen – kulturredaktør Berlingske og debattør
Henrik Marstal – musiker, forfatter og debattør
Mette Boritz – ph.d og udstillingsredaktør Nationalmuseet

Se med og stil selv spørgsmål, enten live på museet eller på facebook.

Pris: 100 kr. Arrangementet kræver også entrébillet, dog ikke for medlemmer af NATKLUB

Foto: Nationalmuseet

Seneste