Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Danmark i forandring - Stoler du blindt på videnskaben?

Debat — Med debatrækken ‘Danmark i Forandring’ bliver samfundsomvæltende begivenheder taget op til debat. Vi zoomer ind på de forandringer, vi selv er en del af og som eftertiden vil huske os for - eller dømme os på.

Info

Date & Time:

Place:
Ny Vestergade 10, 1471 København K

Hosted by:
Nationalmuseet

Cost:
50 kr. Gratis med NATKLUB-kort

signup

Det er ikke nyt, at vi stiller spørgsmålstegn ved videnskabens anbefalinger. Det samme skete fx i forbindelse med koppevaccinen i 1800-tallet og igen for et par år siden, da et større antal danske forældre fravalgte den anbefalede HPV-vaccine til deres børn.

Gennem det seneste år har medierne berettet om et lille, men højlydt, mindretal af corona-skeptikere med alternative opfattelser af eksempelvis værdien af vaccinationer og restriktioner, som har udfordret det store flertal af danskere, der i høj grad bakker op om myndighedernes og eksperternes vejledninger. Nogle skeptikere har givet fysisk udtryk for deres frustrationer ved højlydte demonstrationer. Andre skeptikere har endda deres egne digitale platforme, hvor de selv kan redigere debatten uden at blive modsagt af den etablerede videnskab.

Det er det fænomen i nutiden, vi gerne vil belyse med debatarrangementet. Og det er derfor, vi har inviteret journalist Søren Villemoes, der er aktiv i debatten om selvudnævnte eksperter og kritisk over for konspirationsteoretikere. Det er derfor, vi har inviteret Nationalmuseets egen museumsinspektør Jeanette Varberg, der for nylig har udgivet en bog om epidemiernes historie og kan belyse vores forhold til videnskab gennem tiden. Og det er derfor, vi har inviteret Vibeke Manniche, som eksempel på den eksisterende skepsis.

I debatten medvirker også professor Michael Bang Pedersen fra Aarhus Universitet, der leder ’Hope’-forskningsprojektet om danskernes holdninger og adfærd under coronakrisen, samt professor i eksperimentel virologi Allan Randrup Thomsen, der efterhånden er blevet landskendt som en af de etablerede corona-eksperter.

Læs mere om debatten her: https://natmus.dk/nyhed/vi-vil-skrive-danmarkshistorien-mens-den-sker/

Pris: 50 kr. Gratis med Natklub-kort. Billetter kan købes på: https://natmus.dk/aktivitet/danmark-i-forandring-stoler-du-blindt-paa-videnskaben/

Foto: Nationalmuseet

Seneste