Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Konference

Danmark og EU gennem 50 år - en milepæl

Konference — Den 1. januar 2023 er det 50 år siden, at Danmark blev medlem af EF/EU. Medlemska­bet har udgjort en af de mest markante ændringer for Danmark og derved også for dansk ret og indretningen af det danske rets- og politiske liv. Konferencen markerer derfor dette jubilæum.

Info

Date & Time:

Place:
Københavns Universitets Festsal, Frue Plads 4, 1168 København K

Hosted by:
Dansk Forening for Europaret (DFE) and Centre for European and Comparative Legal Studies (CECS)/Faculty of Law

Cost:
Free

signup

Samtidig præsenteres et omfangsrigt jubilæumsskrift med samme titel. Bogen er affattet af mere end 40 førende eksperter, der sagligt og kritisk gør status ved at trække nogle hovedlinjer på forskellige områder eller ved at lave nedslag i enkelte begivenheder.

På konferencen beskrives og analyseres den udvikling af særligt dansk ret og det danske retssystem – men også af samfundet mere generelt – som det danske medlemskab af EF/EU gennem 50 år har foranlediget.

Konferencen åbnes ved en velkomsttale ved Københavns Universitets rektor, Henrik Wegener. Herefter gives ordet til to markante personligheder fra Europakommissionen og EU-Domstolen, nemlig ledende næstformand for Kommissionen, Margrethe Vestager, og EU-Domstolens præsident Koen Lenaerts. Denne del holdes på engelsk og fokuserer på medlemsskabet set fra hhv. Bruxelles og Luxembourg.

Læs mere om konferencen, klik her

Alle er velkomne til at deltage, men tilmelding er et krav.

Seneste