Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Debat: Er det fortsat rentabelt at hente olie i Norsøen?

Debat — Kom med til en spændende eftermiddag i godt selskab, når vi sammen skal snakke økonomi og nordsøolie. Der vil være rig mulighed for at få svar på spørgsmål af Ida Auken og miljøøkonomiske vismænd.

Info

Date & Time:

Place:
Frederiksberg Campus (Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet)

Hosted by:
Økonomigruppen på Frederiksberg Campus

Cost:
Free

signup

Øget olieproduktion i Nordsøen vil stride mod forskerbudskab om, at 80 procent af de fossile energireserver bør forblive i undergrunden af hensyn til klimaet. At skære ned på Nordsø-produktionen kan tilmed være en billig måde at reducere CO2-udledninger på, siger professer i miljøøkonomi Lars Gårn Hansen og professor i økonomi Peter Birch Sørensen, fra Københavns Universitet.

Denne nye udmelding fra de økonomiske vismænd kommer umiddelbart før regeringens forventede stillingtagen til den såkaldt ottende udbudsrunde, hvor fire olieselskaber har søgt licens til nye olie- og gasprojekter med en tidshorisont helt frem til 2055, det vil sige fem år efter at Danmark ifølge regeringen og dens støttepartier skal være klimaneutral.

Under eventet vil vi blive ledsaget af professor i miljøøkonomi Lars Gårn Hansen, Københavns Universitet, som vil introducere sin forskning om at der vil være en klimamæssig positiv effekt ved at reducere udbuddet fra den danske del af Nordsøen.

Eventet vil også indeholde bidrag til diskussionen om hvorvidt det fortsat er rentabelt at hente olie i Nordsøen fra Ida Auken, folketingsmedlem og klimaordfører fra Radikale Venstre samt fra
Otto Brøns-Petersen, analysechef i CEPOS.

Vi inviterer jer hermed til en spændende eftermiddag hvor der vil blive fremlagt den nyeste forskning samt spændende indlæg fra Ida Auken og Otto Brøns-Petersen, hvorefter de vil gå i debat med hinanden.

________________________________________________________

Program:
14.55 – tag plads

15.00
NY FORSKNING I INTERNATIONALE AFTALER OM REDUCERET FOSSILE BRÆNDSTOFFER SAMT BETYDNINGEN AF NORSK-DANSKE REDUKTIONER // Lars Gårn Hansen

OVERVEJELSER OG FORSLAG – POSITIV OVER FOR REDUCERET DANSK UDVINDING // Ida Auken

OVERVEJELSER OG FORSLAG – NEGATIV OVER FOR REDUCERET DANSK UDVINDING // Otto Brøns-Petersen

DEBAT

Q&A-SESSION

17.00
DEBRIEF // Kom og sig hej, spis en sandwich og mød ligesindede klimainteresserede studerende

________________________________________________________

Eventet er for alle med interesse for miljø og miljøøkonomiske spørgsmål og særligt studerende med en økonomisk baggrund.

Eventet bliver afholdt af studenterforeningen Økonomigruppen på Frederiksberg Campus med støtte af Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi (IFRO).

________________________________________________________

** Det er vigtigt at tilmelde sig via linket: https://forms.gle/NX3RmW72gMfVLvLv8**

** Nøjagtigt lokale bliver opdateret på vores Facebook-begivenhed (“Debat: Er det fortsat rentabelt at hente olie i Nordsøen?”). Arrangementet bliver afholdt på Frederiksberg Campus (Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet)**

Seneste