Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Øvrige

Debatarrangement: Forskningsfrihed - ideal og virkelighed

billede:

Øvrige — I anledning af udgivelsen 'Forskningsfrihed. Ideal og virkelighed' af professor emeritus Heine Andersen afholdes debatarrangement på Sociologisk Institut. Panelet består af Finn Kjærsdam, tidl. AAU-rektor, professor Frederik Stjernfelt, formand for DM Camilla Gregersen, formand for UBVA Morten Rosenmeier og formand for Djøf, universiteter og forskning, Karsten Boye Rasmussen.

Info

Date & Time:

Place:
Lokale 35.01.05, CSS, Øster Farimagsgade 5, 1353 København K.

Hosted by:
Sociologisk Institut og Hans Reitzels Forlag

Cost:
Free

I anledning af udgivelsen ‘Forskningsfrihed. Ideal og virkelighed’ af professor emeritus Heine Andersen afholdes debatarrangement på Sociologisk Institut.

Program

14:15 – Velkomst v. institutleder Janus Hansen, Sociologisk Institut, Københavns Universitet
14:20 – Oplæg v. professor em. Finn Kjærsdam, tidligere rektor ved Aalborg Universitet
14:40 – Oplæg v. professor Frederik Stjernfelt, Institut for Kommunikation og Psykologi, Aalborg Universitet
15:00 – Indlæg ved: Formand for Dansk Magisterforening Camilla Gregersen, Formand for UBVA, professor Morten Rosenmeier, Formand Karsten Boye Rasmussen, Djøfs sektorudvalg for universiteter og forskning
15:30 – Åben debat
16:15 – Reception

Bogen diskuterer og fremlægger, hvordan det ser ud med forskningsfriheden i dag. Den kommer bl.a. ind på de seneste års mange sager om forskningsfrihed i forhold til landbrug, medicinalindustri og vindmølleindustri mv. Læs mere om bogen her.

Bogen er resultatet af et udredningsprojekt, der er gennemført med støtte fra Sociologisk Institut, Københavns Universitet, Dansk Magisterforening, Djøf og UBVA (Udvalget til beskyttelse af videnskabeligt arbejde under hovedorganisationen Akademikerne).

Arrangementet er åbent for alle.

Seneste