Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Debatarrangement om fremtidens sundhedsvæsen

Debat — D. 25. oktober er der valgdebat på Københavns Universitet om fremtidens sundhedsvæsen i forbindelse med Regionrådsvalget. Sundhedsvæsenet står overfor store forandringer og en ny sundhedsreform, som politikere i hvert regionsråd kommer til at være med til at træffe afgørende beslutninger omkring. De beslutninger påvirker danskernes liv, hver gang de møder det offentlige sundhedsvæsen. Til arrangementet kan man høre om ny spændende sundhedsforskning, hilse på nogle af landets førende, såvel som lokale, Life science-virksomheder og møde de regionale spidskandidater

Info

Date & Time:

Place:
Københavns Univer­si­tet, Niels K. Jerne auditoriet, Mærsktårnet Blegdamsvej 3B.

Hosted by:
SCIENCErådet, Roche og Novartis

Cost:
Free

Regionrådsvalget har aldrig været vigtigere. Sundhedsvæsenet står overfor store forandringer og en ny sundhedsreform, som de 41 politikere i hvert regionsråd kommer til at være med til at træffe afgørende beslutninger omkring. De beslutninger påvirker danskernes liv, hver gang de møder det offentlige sundhedsvæsen.

Alligevel har danske unge i 20’erne store problemer med at finde vej til stemmeurnerne, når det gælder regionrådsvalget. Ser vi bort fra de +90-årige, er de faktisk den gruppe, der har sværest ved det. Kun 55 % af de 22-29-årige stemte ved sidste kommunal- og regionrådsvalg. Til sammenligning var den generelle stemmeprocent på 71 %.

Med et brag af et valgarrangement på Københavns Universitet den 25. oktober har SCIENCErådet, Roche og Novartis sat sig for at sikre, at de unge forstår vigtigheden af regionrådsvalget.

Program for arrangementet

16.15 – 16.25: Velkomst v/SCIENCErådet ved Københavns Universitet

16.25 – 16.55: Præsentation af to regionale spydspidsprojekter i Region Hovedstaden:

  • Storskala genomik i sundhedsvæsenet, v/lektor Karina Banasik, Novo Nordisk Foundation Center for Protein Research, Københavns Universitet
  • PERSIMUNE: Sundhedsdata analyseret samlet – muligheder og forhindringer, v/Professor Jens Lundgren, Rigshospitalet

16.55 – 17.15: Novartis, Roche og de Københavnske start-ups Cerebriu og Enversion fortæller kort om deres arbejde og projekter inden for sundhed, teknologi og data-innovation.

17.15 – 17.35: Pause

17.35 – 18.50: Valgdebat med spidskandidater fra alle partier. Debatten afvikles i tre valgrunder med en indledende valgtale fra alle kandidaterne på et minut. Efterfølgende afvikles tre temaer á 20 minutter med de politiske kandidater.

  • Runde 1: Styrket brug af sundhedsdata og nye teknologier
  • Runde 2: Fremtidens bæredygtige sundhedsvæsen
  • Runde 3: Veje til mindre ulighed i sundhed

18.45-19.15: Meet-and-greet med sandwich-buffet og et udvalg af drikkevarer. Her har publikum mulighed for at stille spørgsmål og netværke med politikere, oplægsholdere og virksomheder.

 

*Tilmelding er ikke nødvendig

Seneste