Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Seminar

Den sorte svane” og den juridiske uddannelse: hvad nu?

Seminar — Paneldebat med oplæg. Deltag i debatten om hvordan vi sikrer den bedst mulige jura-uddannelse også i fremtiden!

Info

Date & Time:

Place:
Søren Kierkegaard auditorium 9A.0.01. Det Juridiske Fakultet. Karen Blixens Plads 16, 2300 Kbh. S

Hosted by:
Københavns Universitet, Det Juridiske Fakultet.

Cost:
Free

”Den sorte svane” har vakt berettiget opsigt, både i den offentlige debat og blandt jurister. På det Juridiske Fakultet har vi også fulgt udsendelsen og ikke mindst den efterfølgende debat med stor interesse. Men også med alvorlig bekymring på den juridiske professions vegne.

Udsendelsen rejser presserende spørgsmål ikke bare til branchens nuværende udøvere, men også til de kommende. Og dermed også til os som ”storproducenter” af de næste generationer af jurister.

Som landets største juristuddannelse må vi forholde os til, hvordan vi sikrer, at de kandidater vi sender ud, er bedst muligt klædt på til at møde den virkelighed, de møder derude. En virkelighed udsendelsen viser byder på både fristelser og situationelt og strukturelt pres på den juridiske profession og dens udøvere.

Hvordan får vi bedst muligt den mest kvalificerede viden om relevant gældende ret til at spille sammen med de højeste professionsetiske standarder og videnskabelige forståelse af de dynamikker, der under de forkerte omstændigheder kan presse medlemmerne af professionen til at handle på måder, som dem vi ser i udsendelsen.

Det er spørgsmål vi som uddannelsesudbydere skylder vore studerende og aftagere, og i i det hele taget det danske samfund at forholde os seriøst til.

Udfordringen er stor og presserende, og på det Juridiske fakultet vil vi gerne tage hul på den med det samme. Derfor holder vi et seminar om emnet torsdag d. 27. juni kl. 13:00-14:30 i Søren Kierkegaard-auditoriet.

På panelet har vi følgende:

  • Lektor Jakob v. H. Holtermann, fagleder for Retsfilosofi og retssociologi, obligatorisk fag på BA-JUR, 6. semester
  • Professor Ulrik Rammeskow Bang-Pedersen, fagleder på Tings- og kreditorrettigheder, obligatorisk fag på BA-JUR, 4. semester
  • Professor Jacob Graff Nielsen, dekan på det Juridiske Fakultet
  • Advokat Martin Lavesen, Country Managing Partner i DLA Piper, formand for Advokatrådet og medlem af Juras aftagerpanel.

Kom og lyt til oplæggene og deltag i debatten om hvordan vi sikrer den bedst mulige jura-uddannelse også i fremtiden!

Hvornår
Torsdag d. 27. juni 2024

Hvor
Søren Kierkegaard auditorium, 9A.0.01. Det Juridiske Fakultet. Karen Blixens Plads 16. 2300 kbh. S.

Tilmelding
Tilmelding er nødvendig.

Fysisk tilmelding  via denne formular senest d. 27. juni kl. 10:00

Online tilmelding via denne formular senest d. 27. juni kl. 10:00  – Modtag link i bekræftelsesmail

Find vej til Kierkegaard auditorium 9A.0.01

Seneste