Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Den store familiehistorie

Foredrag — Foredrag i Dansk Naturhistorisk Forening: “Den store familiehistorie” - om aber, fossiler og artstypisk selvbegejstring. Ved direktør og professor Peter C. Kjærgaard, Statens Naturhistoriske Museum, Københavns Universitet.

Info

Date & Time:

Place:
Universitetsparken 15, Bygning 1,
Auditorium A, 2100 København Ø

Hosted by:
Dansk Naturhistorisk Forening

Cost:
Free

signup

Han er en del af din familie, ham på billedet. Ikke på den kedelige kerneagtige måde med fredagsslik og Far til fire. Men som medlem af menneskehedens store familie. Alle os moderne mennesker er nemlig efterkommere af få tusinde fjerne slægtninge, der engang forlod Afrika og erobrede verden. Indimellem stødte de ind i en neandertaler eller en anden nu uddød menneskeart og overtog et par nyttige gener. Det var heldigt. Ellers havde vi i dag ikke kunnet høre Peter C. Kjærgaard’s foredrag om os selv.

Peter C. Kjærgaard er direktør og professor i evolutionshistorie på Statens Naturhistoriske Museum, Københavns Universitet. Indtil 2015 var han professor og leder af Centre for Biocultural History på Aarhus Universitet. Hans forskning har fokus på menneskets evolution. Han er dybt engageret i forholdet mellem menneske og natur, og arbejder i alle sammenhænge på at løfte den naturhistoriske dannelse.

Seneste