Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Udstilling

Din ting - vores historie

Udstilling — Kom og se døren fra Krudttønden, Andreas Mogensens rumdragt, en tampon, en kaffemaskine og 28 andre genstande, der fortæller vores Danmarkshistorie igennem 17 år. Udstillingen Din ting – vores historie åbner 30. november på Nationalmuseet.

Info

Date & Time:

Place:
Nationalmuseet

Ny Vestergade 10, 1471 København K

Hosted by:
Nationalmuseet

Cost:
Entrépris

signup

Nationalmuseets nye udstilling ”Din ting – vores historie” fortæller brudstykker af vores nyeste Danmarkshistorie igennem 17 år. Sammen med Danmarks befolkning har vi udvalgt 30 genstande, der fortæller om dramatiske og turbulente begivenheder og nye tendenser i vores livsstil siden år 2000.

Rumekspeditioner og single-kaffe
I den nye udstilling kan man bl.a. se den beskudte dør fra Krudttønden fra attentatet i København i 2015. Rumdragten fra den første dansker i rummet, Andreas Mogensen, er også udstillet. Men udstillingen viser ikke kun ikoniske genstande fra begivenheder, som har trukket avisoverskifter. Der er også genstande fra danskernes nære hverdag.  For eksempel en espresso-maskine, der brygger kaffe til landets voksende antal singler, og en trailer som blev allemandseje, da genbrugspladserne skød op i landskabet i begyndelsen af 00’erne.

15 af udstillingens genstande er blevet valgt af en jury bestående af blandt andre Frank Hvam, Anne Glad, Søren Ryge Petersen og Puk Damsgård. Den 23. oktober udvalgte de blandt 105 genstande, som Danmarks befolkning havde indstillet.

Historier om Danmarks fortsætter
Debatten om hvilke ting, der bedst fortæller historien om Danmark fra 2000, fortsætter. På
#dintingvoreshistorie kan du komme med et bud på, hvad du synes, vi skal udstille.

Udstillingen Din ting – vores historie er en del af projektet Historier om Danmark, der er støttet af Nordea-fonden.

Foto: Nationalmuseet

Seneste