Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

DNA Revolution

Foredrag — I aften vil to førende genetikere fra museet, Tom Gilbert og Morten Allentoft, med udgangspunkt i deres egne epokegørende undersøgelser give et indblik i nogle af de gennembrud og spændende nye erkendelser, som DNA-revolutionen har ført med sig. Vi vil blive præsenteret for deres allerseneste studier og høre om, hvor DNA-forskningen er på vej hen.    

Info

Date & Time:

Place:
Chr. Hansen Auditoriet på Center for Sundhed og Samfund, Bartholinsgade 4A, 1356 København K

Hosted by:
Statens Naturhistoriske Museum

Cost:
Alm. billet: 150 kr. (+ gebyr), Billet for årskortholder: 110 kr. (+ gebyr).

signup

Foredrag med Vin & Videnskab

TOM GILBERT Professor, genetiker, forskningsleder
MORTEN ALLENTOFT Adjunkt, evolutionsbiolog, forhistorisk-DNA-forsker

Bemærk: Tom Gilberts foredrag er på engelsk.

Inden for det seneste årti har DNA-forskningen været igennem en sand revolution. Hvor det tidligere både var tidskrævende og afsindigt dyrt at kortlægge små bidder DNA, så kan man nu i løbet af ganske kort tid undersøge enorme mængder arvemasse. Fx tager det kun få dage at sekventere et menneskes komplette genetiske kode. De nye muligheder har resulteret i et hav af banebrydende undersøgelser og opdagelser, ikke mindst fra DNA-forskerne på Statens Naturhistoriske Museum, der er pionerer inden for en række felter.

Til dette Vin & Videnskabs arrangement skal det bl.a. handle om forhistorisk DNA, evolution, fortidens store folkevandringer, den sorte død, eDNA, mikrobiomer, udviklingshistorien af majs, spækhuggeres sociale struktur, monitering af biodiversitet og naturbevaring.

I pausen serveres et glas vin. 

Køb din billet via Billetto.dk…

Læs mere om aftenens program og foredragsholdere på vores hjemmeside…

Seneste