Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Eksistenssamtaler

Debat — Tal med andre studerende om eksistensen helt nede på jorden og bliv klogere på dine egne og andres holdninger

Info

Date & Time:

Place:
Johannes på Torvet
Sankt Hans Torv 30
2200 København N

Hosted by:
Studenterpræsterne på KU

Cost:
Free

signup

Eksistenssamtalerne er en struktureret og guidet samtale om eksistensen med udgangspunkt i vores egne erfaringer. Samtalerne igangsættes af studenterpræst Nicolai Halvorsen med en kort tekst eller et stykke musik, som læses eller høres. Derefter kan alle deltagere byde ind med tanker og refleksioner. Eksistenssamtalerne er et samlet forløb på 5 gange med den samme gruppe á 10 personer.

Formålet med eksistenssamtalen er primært at blive klogere på egne tanker og holdninger. I samtalen er det ofte mere interessant at høre, hvad de andre har erfaret og oplevet og hvilke tanker det har givet anledning til, end at høre hvad de har læst. Vi undgår ikke også at overveje emnerne i forhold til tidsånd og kultur, men det vil netop være igennem for egne oplevelser og fornemmelser. Målet er, at vi gennem samtalen tydeliggør vores eget sprog og bliver klogere på, hvad vi hver især ved, mener og tror, og hvordan det er meningsfuldt at tale om.

Hver gang har et tema, alle kan være med og der kræves ingen forberedelse. Første gang er temaet længsel, og vi vil sammen beslutte forløbets øvrige temaer den første aften.

 

Datoer: Onsdag d. 7. april, 21. april, 5. maj, 19. maj og 2. juni kl. 19.30-21.30 Tilmelding er nødvendig på studenterpraesternekbh.dk. Når du får en bekræftelse fra studenterpræsten, er din plads i gruppen sikret. Eksistenssamtalerne er et samlet forløb, så man tilmelder sig hele rækken, men det gør ikke noget, hvis der er en enkelt gang, man ikke kan deltage. Der er plads til max. 10 deltagere i gruppen. Eksistenssamtalerne er forbeholdt studerende ved de højere læreanstalter.

Corona-restriktioner: Vi opdaterer løbende vores arrangementer, så de er tilpasset de gældende restriktioner. Hvis det ikke er muligt og forsvarligt at afholde eksistenssamtalerne fra d. 7. april, udskydes opstarten. Hvis du har tilmeldt dig, får du direkte besked.

Seneste