Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

En opskrift på fremtiden: Kan vi lave sund mad til en sund planet?

Debat — Kan vi lave sund mad, der kan brødføde alle på en sund planet? Svaret skal rumme både sund ernæring, lighed og bæredygtighed, og det kan være vanskeligt at balancere alle hensyn.

Info

Date & Time:

Place:
Auditoriet, Statens Naturhistoriske Museum, Øster Voldgade 5-7, 1350 København K

Hosted by:
Statens Naturhistoriske Museum

Cost:
: Alm. billet: 75 kr. (+ gebyr) / Studerende og ungdomsbillet (under 25 år): 50 kr. (+ gebyr) / Årskortholdere: 50 kr. (+ gebyr)

JORDEN KALDER – Debataften på Statens Naturhistoriske Museum

I starten af 2019 kom EAT-Lancet-kommissionens forskere med deres bud på en klimavenlig verdensdiæt, og konklusionen var klar: Der skal mindre rødt kød på tallerkenen. Samtidig skal der skrues op for bønner, linser, bælgfrugter og nødder for at få nok proteiner, når mængderne af kød skal finde et mere bæredygtigt niveau.

Men hvordan laver man egentlig velsmagende mad ud af anbefalingerne fra EAT-Lancet her i Danmark? Og hvordan tilpasser man det til en dansk madkultur, der er præget af sine unikke råvarer og sæsonskift? Hvordan ser det gode madliv ud, når vi skal følge de officielle kostråd, reducere madspild og skære ned på rødt kød, alkohol og søde sager?

EKSPERTER I PANELET:
– Michael Minter, Programleder, Fremtidens fødevarer, CONCITO
– Trine Krebs fra Frugtformidlingen
– Marianne Nissen Lund, professor i fødevarekemi ved KU FOOD

Ordstyrer: Martin Keller, verdensmålskonsulent ved Københavns Kommune.

Køb Billet

Læs mere om debataftenen og køb din billet her.

Om ‘Jorden Kalder’

JORDEN KALDER er en serie debatarrangementer, hvor eksperter i samtale med hinanden og med publikum diskuterer, hvordan vi kan skabe en bæredygtig fremtid og give planeten sikkert videre til næste generation.

PUBLIKUM DELTAGER i debatten via deres smartphone ved at stille og like spørgsmål, der bliver vist på en storskærm.

Se det fulde PROGRAM for efterårets debatter med ‘Jorden Kalder’ her.

Seneste