Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Forelæsning

En retfærdig strafferet

Forelæsning — I anledning af at Trine Baumbach tiltrådte som professor i strafferet den 1. september 2018, inviterer fakultetet til tiltrædelsesforelæsning.

Info

Date & Time:

Place:
Alf Ross auditoriet, 3. sal, rum 9A-3-01, Njalsgade 76, 2300 København S

Hosted by:
Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet

Cost:
Free

signup

Strafferet og retfærdighed har altid været tæt forbundne. Og det at stræbe efter retfærdighed har altid været en del af det gode samfund. Sådan har det været siden ”tidernes morgen” og sådan er det stadig.

Men hvad er en retfærdig strafferet, og giver det overhovedet mening at bruge et begreb, der som retligt fænomen er omdiskuteret – både i forhold til tid og sted og i forhold til de kriterier, som retfærdigheden skal bedømmes ud fra.

Ved forelæsningen vil der blive gennemgået en række af de mest anerkendte teoretikeres retfærdighedsbegreber gennem tiderne, hvorefter det vil blive drøftet, hvorvidt disse kan bidrage til forståelsen af en retfærdig strafferet i det moderne demokratiske samfund. Det vil i den forbindelse blive betonet, at der i strafferetten ofte er tale om en interessekonflikt mellem to mennesker af kød og blod, der begge har krav på retfærdighed. Konkluderende vil der blive peget på brugbare materielle kriterier for fastlæggelsen af en retfærdig strafferet.

Læs mere og tilmeld dig

Seneste