Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Konference

Europæisk konference for videnskabsjournalister

Konference — Er du formidler af forskning? Eller er du en forsker, der formidler? Registreringen åbner for den europæiske konference for videnskabsjournalister 2017 (ECSJ2017) – en interaktiv begivenhed, der i år finder sted 26-30 juni 2017 i København.

Info

Date & Time:

Place:
DR Koncerthuset og IT-universitetet i København

Hosted by:
Danish Science Journalists Association (DV)

Cost:
Oplyses 31. januar

signup

Registreringen åbner 31. januar, kl. 12 for videnskabsjournalistkonferencen European Conference for Science Journalists 2017 (ECSJ2017).

Lær fra eksperterne, lær fra hinanden

ECSJ2017 ønsker at inspirere igennem aktiviteter. Konferencen tilbyder en bred vifte af aktiviteter såsom oplæg i plenum, workshops, øvelser, studieture og erhvervsbesøg, samt tid til at netværke. Udover de traditionelle konferenceelementer såsom oplæg og debatter blandt ledende professionelle videnskabsformidlere og forskere, kan deltagere interagere med deres kolleger fra mange forskellige nationaliteter og kulturer. Vi forventer livlige debatter omkring aktuelle emner blandt en mangfoldig gruppe af fagfolk, der inkluderer forskere, journalister, kunstnere, politikere, og studerende.

Potentialet i nye medier

De seneste trends på internettet og de sociale medier betyder også nye muligheder inden for videnskabsjournalistik og kommunikation. På den 4. europæiske konference for videnskabsjournalister (# ECSJ2017) vil de muligheder blive undersøgt: Nye metoder, best practice, formidlingsproduktion på tværs, og uddannelse.

Vi inddrager ungdommen

I fremtiden vil videnskabsjournalister være ’digitale indfødte’, der naturligt navigerer rundt i sociale medier. #ECSJ2017 vil etablere et mentor/mentee program, hvor erfarne videnskabsjournalister og ambitiøse fagfolk går sammen. Vi tror, at begge parter vil finde stor værdi i at forene kræfterne og lære af hinanden.

Arrangørerne bag #ECSJ2017 har lavet en konkurrence blandt gymnasieelever i hele Danmark. De studerende får undervisning i videnskab, journalistik og kommunikation og vil levere et ’produkt’ til en jury bestående af videnskabsredaktører. Holdene bag de bedste produktioner vil blive inviteret til #ECSJ2017, og deres historier vil blive offentliggjort i nationale og internationale medier.

Hovedtemaer

Konferencen vil have et særligt fokus på klimadebatten med træningssessioner, etablering af undersøgende journalistik på tværs af flere lande, og netværk blandt de bedste klimaforskere og specialiserede journalister i verden. Der er tale om en unik begivenhed, der vil få betydning for den internationale debat om klima og bæredygtighed. Andre temaer er ’videnskab i sociale medier’, ’global udvikling’, ’undersøgende journalistik’ og ’ansvarlig kommunikation af videnskab’.

Den seneste forskning

Flere store europæiske forskningsinstitutioner har aftalt at benytte konferencen til at præsentere deres seneste forskning lige fra laboratoriet. Under konferencen vil der være et øremærket program af pressemøder om nye forskningsresultater fra hele Europa. Der vil være lokaler og udstyr til rådighed, så journalister kan redigere og uploade historier til hjemmesiden.

Tilmelding

Du kan tilmelde dig fra den 31. januar på vores hjemmeside: http://www.ecsj2017.com/

Kontakt

Skriv til info@ecsj.com hvis du har spørgsmål.

Facebook side: https://www.facebook.com/ScienceJournalistsConference/

Seneste