Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Fad & Foredrag - Hestemassakren i Helsingborg

Foredrag — Hør om ofringen af 4000 heste i Helsingborgs gader i 1710. Bogaktuelle Karsten Skjold Petersen fortæller, så blodet sprøjter.

Info

Date & Time:

Place:
Tøjhusmuseet, Tøjhusgade 3, København K.

Hosted by:
Tøjhusmuseet

Cost:
75 kr.

signup

Blodet flyder i Helsingborgs gader. 4000 heste er blevet ofret i et Nordens største feltslag mellem danske og svenske tropper den 10. marts 1710. Blodbadet har siden fået navnet Hestemassakren i Helsingborg. Her lider den danske hær et svidende nederlag og trækker sig ind i Helsingborgs bymidte, hvor de forskanser sig i flere dage. Vejret er dårligt og provianten knap.  Den eneste chance for at overleve er at evakuere de danske soldater. Det skal gå stærkt. Så stærkt at de ikke kan nå at få alle hærens heste med, men hestene må på ingen måde falde i svenske hænder. Derfor slår soldaterne næsten fire tusinde heste ihjel. Et frygteligt blodbad.

 

Hør bogaktuelle Karsten Skjold Petersen og forfatter til ’Det ulykkelige slag’ male slagets gang. Skyl det hele ned med en kold øl.

Pris: 75 DKK. for fadøl og foredrag.

 

Fad & Foredrag er Tøjhusmuseets nyeste fyraftenskoncept, hvor krigs-aficionados og historielystne får serveret en kold fadøl og et lunefuldt foredrag efter museets lukketid. Fra chesterfielden i Tøjhusmuseets rustikke kanonhal øser museumsinspektøren af sin store viden om krigshistorie og viser skjulte sager frem. Et gammelt håndvåben, en russisk uniform eller et fint silkebånd.

Fad & Foredrag finder sted på torsdage kl. 17-18.30, og Bryggeriet Skands sørger for kolde fadøl brygget efter gamle traditioner.

http://natmus.dk/aktivitet/fad-foredrag-hestemassakren-i-helsingborg/

Seneste